Quantcast
Shou Sugi

Κατοικία από ιαπωνικό ξύλο Shou Sugi Ban σε ύψωμα στη Χιλή

Κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Los Molles στη Χιλή, βρίσκεται αυτή η μοντέρνα κατοικία σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Thomas Löwenstein. Τοποθετείται σε ένα ύψωμα που η μια πλευρά βλέπει στα βουνά της περιοχής και η άλλη έχει θέα τη θάλασσα. Η παλέτα των χρωμάτων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκε για το εξωτερικό του σπιτιού, συντίθεται από το μαύρο ιαπωνικό ξύλο Shou Sugi Ban, ενώ τα παράθυρα και τις πόρτες πλαισιώνουν ξύλινα πλαίσια σε πιο ανοιχτούς χρωματισμούς.

Στο εσωτερικό, η διακόσμηση «κινείται» σε πιο φωτεινούς τόνους με λευκούς τοίχους και ξύλινα πατώματα σε ανοιχτά χρώματα. Έτσι, δημιουργείται μια έντονη αντίθεση με το εξωτερικό της κατοικίας. Το καθιστικό, με ένα ενσωματωμένο σαλόνι-παγκάκι, βρίσκεται ελαφρώς σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την κουζίνα και την τραπεζαρία.

Ξύλινες σκάλες οδηγούν στον επάνω όροφο του σπιτιού, όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια. Ακριβώς κάτω από τα σκαλιά, ένας χώρος όπου είναι τοποθετημένα φυτά προσθέτουν μια αίσθηση ζωντάνιας. Στο χώρο δίπλα από τη σκάλα, ένα μικρό αίθριο χρησιμεύει σαν εξωτερικός χώρος καθιστικού.

Φωτογραφίες: Alejandro Gálvez

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR