Quantcast

Ολόλευκη κατοικία στη Βραζιλία ιδανική για χαλάρωση και περισυλλογή

Μια λευκή κατοικία στο Pato Branco, στη Βραζιλία, δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Barbara Becker Atelier Arquitetura. Σχεδιασμένη για μια οικογένεια με ενήλικα παιδιά, λειτουργεί περισσότερο ως χώρος χαλάρωσης και συγκέντρωσης, αντικατοπτρίζοντας την κοινωνική και στοχαστική ζωή των κατοίκων της.

Ένας λευκός διάδρομος με ένα έντονο, κόκκινο φωτιστικό και διακοσμητικά πλακάκια στις ίδιες αποχρώσεις καλωσορίζει τον κόσμο. Η είσοδος παρέχει πρόσβαση στους τρεις κύριους χώρους του σπιτιού. Πιο συγκεκριμένα, στα υπνοδωμάτια, το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, καθώς και στον εξωτερικό χώρο, που λειτουργεί ως χώρος διασκέδασης.

Το εντυπωσιακό καθιστικό διαθέτει συρόμενες γυάλινες πόρτες, οι οποίες εκθέτουν το χώρο στο ύπαιθρο, προσφέροντας γραφική θέα στην πόλη. Το υλικό που πρωταγωνιστεί σε όλη την οροφή στο καθιστικό είναι το σκυρόδεμα, δημιουργώντας την αίσθηση του ξύλου. Πίσω από το καθιστικό βρίσκεται η τραπεζαρία και η κουζίνα. Και στους δυο χώρους επιλέχθηκαν πρακτικά και καθημερινά έπιπλα, όπως για παράδειγμα η ξύλινη τραπεζαρία από έναν τοπικό τεχνίτη και η ξυλόσομπα. Μερικά εξωτερικά σκαλιά, δίπλα στο καθιστικό, οδηγούν στην πίσω αυλή και στο κάτω επίπεδο του σπιτιού, που λειτουργεί ως προσωπικός χώρος ψυχαγωγίας.

Βραζιλία

Φωτογραφίες: Estudiograma

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR