Quantcast

Micro House: 39 τετραγωνικά μέτρα σκανδιναβικής αισθητικής

Σε μόλις 39 τετραγωνικά μέτρα, το Micro House ενσωματώνει ένα μεγάλο σχέδιο σε ένα μικροσκοπικό πλαίσιο. Το σπίτι διατηρεί μια σκανδιναβική αισθητική, ενώ διαθέτει άνετο μπάνιο, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τραπέζι, καθιστικό, σοφίτα, ακόμη και χώρο αποθήκευσης. Παράλληλα, ένα υπόγειο – προσβάσιμο από μια πόρτα καταπακτής στο πάτωμα – προσθέτει επιπλέον χώρο για μια αποθήκη ή και έναν χώρο πλυντηρίου.

Ο καθαρός σχεδιασμός συνδυάζεται με μια φωτεινή παλέτα, που αποτελείται από δάπεδα σφενδάμου της περιοχής, κόντρα πλακέ από σημύδα και λευκούς τοίχους. Έτσι, προσδίδεται στο μικρό εσωτερικό μια ευρύχωρη ποιότητα.

Αν και ο χώρος είναι περιορισμένος, η θέα που προσφέρει δεν είναι. Μια σειρά παραθύρων δίνει σε κάθε περιοχή μια αίσθηση διαχωρισμού, πλαισιώνοντας μοναδικές πλευρές του τοπίου. Φυσικά όλες οι απόψεις έχουν ως κύριο άξονα το βουνό Camel’s Hump, σε απόσταση.

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Micro House, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευάστριας, Elizabeth Herrmann Architecture.

Φωτογραφίες: Jim Westphalen / Elizabeth Herrmann

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR