Quantcast

Κύθνος: Η πρώτη «γεύση» του καλοκαιριού με ρούμι και πάγο

Η ιστορία γράφεται στα πιο δροσερά νερά…

Οι πρώτες Κυκλαδίτικες εξορμήσεις, αυτές που κάνεις τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, είναι πάντα και οι καλύτερες διακοπές του καλοκαιριού. Οι κοντινότεροι προορισμοί στην Αθήνα και τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων, διατηρούν μια κοσμοπολίτικη σύνθεση εικόνων στα ενδότερα τους, ενώ περιβάλλονται από το πιο μαγευτικό, φυσικό τοπίο. Μια ανάμειξη κατηγοριών που γεννά ονειρεμένους τόπους και εντυπωσιακά τοπία.

Η Κύθνος είναι το νησί που ανοίγει από νωρίς τις «πόρτες» του για το αθηναϊκό κοινό. Είναι σαν το παραθαλάσσιο εξοχικό όλων μας. Με τις γνωστότερες παραλίες της να μαζεύουν τους πρώτους παραθεριστές του καλοκαιριού, τα εστιατόρια και ταβερνάκια να ανοίγουν τις κουζίνες τους με νέες γεύσεις και προτάσεις, μπαίνει αυτόματα στις πρώτες επιλογές των Αθηναίων. Η Κύθνος απέχει 56 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά, μια απόσταση που με τα σύγχρονα πλοία που προσεγγίζουν το νησί καλύπτεται μέσα σε 2 περίπου ώρες.

Οι υπέροχες αμμουδιές του Άγιου Σώστη, το ερημικού Σιμουσί, ο Κάστελας, ο Σαράντος, ο ερημικός Άγιος Ιωάννης και η Κολώνα σε περιμένουν να ζήσεις τις ωραιότερες στιγμές του καλοκαιριού. Στο νησί υπάρχουν δύο χωριά, η Χώρα και η Δρυοπίδα που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση καθώς από εδώ ξεκινά κανείς τις περιπλανήσεις του προς κάθε κατεύθυνση του νησιού.

Επίσης υπάρχουν τρεις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το λιμάνι Μέριχας είναι ένα από τα φυσικά και απάνεμα λιμάνια της Κύθνου και φιλοξενεί στην σύγχρονη αποβάθρα του τα πλοία που καταφθάνουν από το λιμάνι του Πειραιά ή το λιμάνι του Λαυρίου.

Τα Λουτρά, χτισμένα στα βοριο-ανατολικά της Κύθνου κατοικούνται από την αρχαιότητα λόγω της ύπαρξης πόσιμου νερού αλλά και του φυσικού λιμανιού που διαθέτουν. Τα Λουτρά είναι διάσημα για τις ιαματικές πηγές τους, γνωστές από την αρχαιότητα καθώς έχουν βρεθεί ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία, με τη Μεγάλη Άμμο, μια μεγάλη παραλία ήσυχη, με χρυσή αμμουδιά.

Εκτός από αυτούς υπάρχουν και αρκετοί μικρότεροι οικισμοί όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Επισκοπή, το Καλό Λιβάδι κ.α.

Σε μια από αυτές τις αμμουδιές φιλοξενήθηκε και το πιο καλοκαιρινό brugal story. Με τα κυθνέικα νερά να γοητεύουν το βλέμμα, το αυθεντικό ρούμι Brugal της Δομινικανής δημοκρατίας παίρνει τη θέση που του αξίζει και το πιο ξεχωριστό καλοκαίρι μας ξεκινά.

Bugalibre: Η πιο δροσιστική μίξη του Βrugal που ενδείκνυται για τις βρεγμένες αμμουδιές του αιγαίου. 50ml Brugal Anejo, 80ml Sprire, 30ml χυμό λάιμ,

και πάγος. Το ψηλό ποτήρι γεμίζει με την πιο καλοκαιρινή εκδοχή του Brugal. Με τη μοναδικότητά του να χαρακτηρίζει τις πιο μαγευτικές καλοκαιρινές μας στιγμές το brugalibre γίνεται το cocktail του καλοκαιριού.

Ένας από τους κοντινότερους προορισμούς της Αττικής μας δείχνει το ομορφότερό του πρόσωπο φιλοξενίας. Εκεί που οι παραλίες είναι ακόμα άδειες και τα νερά τους δροσερά, η γευστική παλέτα του Brugal έχει την τιμητική της. Με αρώματα και συνθέσεις άκρως καλοκαιρινές οι στιγμές μας χαρακτηρίζονται και ταυτίζονται πλήρως με την «τροπική» φιλοσοφία του Brugal Blanco Supremo και Brugal Anejo. Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι για όλους εμάς ξεκινά, με την αυθεντικότητα στις επιλογές μας να καθορίζει τις πιο σημαντικές μας στιγμές.

Απολαύστε υπεύθυνα #TheBrugalStories

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR