Quantcast

Cabin Slate: Ένα καταφύγιο – ωδή στην αρχιτεκτονική της Ουαλίας

Εμπνευσμένο και επηρεασμένο από τα βραχώδη τοπία της Ουαλίας και με υλικά που συναντώνται στα τοπικά αγροκτήματα, το Cabin Slate λειτουργεί ως «καταφύγιο» για έναν συγγραφέα.

Βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα στο Εθνικό Πάρκο Snowdonia και περιβάλλεται από άγονους λόφους και βοσκότοπους. Χτισμένο εξ ολοκλήρου από σχιστόλιθο, διαθέτει απλή και πρακτική δομή. Ο σχιστόλιθος βέβαια, είναι ένα υλικό που συναντάται σε πολλά οικήματα στην Ουαλία, γεγονός που καθιστά το Cabin Slate αυθεντικό ουαλικό καταφύγιο. Σε αντίθεση με το σκούρο εξωτερικό του, οι τοίχοι και τα έπιπλα στο εσωτερικό, είναι επενδυμένα από ελαφρύ κόντρα πλακέ σημύδας. Συνολικά, πρόκειται για έναν πολύ φωτεινό εσωτερικό χώρο.

Διαθέτει μόνο ένα δωμάτιο, ένα μπάνιο, μια τραπεζαρία και μια κουζίνα που λειτουργεί με ξυλόσομπα. Προκειμένου να δοθεί η αίσθηση του χώρου και της άνεσης στο εσωτερικό, μια σειρά από παράθυρα έχουν τοποθετηθεί στην οροφή, ενώ πρόσθετα «ανοίγματα» έχουν θέα στα γύρω βουνά και στα χωράφια.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του αρχιτεκτονικού στούντιο TRIAS, που επιμελήθηκε το project.

Cabin Slate

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR