Quantcast
σανδάλια

Greek Chic Handmades: Σανδάλια – ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι

Γράφει η Ροδάνθη Ταβλαδωράκη 

Επιτρέψτε μου να σας συστήσω την Ελευθερία Τυράκη. Τη σχεδιάστρια των Greek Chic Handmades, που αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της ως ηχολήπτρια, για να διοχετεύσει όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της σε αυτό που έκανε μέχρι τότε ως χόμπι: το σχεδιασμό χειροποίητων σανδαλιών, τσαντών και αξεσουάρ με trademark τον ελληνικό, καθαρό ήλιο. Στην ίδια δεν αρέσει καν να την αποκαλούν σχεδιάστρια, πόσο μάλλον να μιλάει για τον εαυτό της. Οπότε θα το κάνω εγώ για εκείνη (με μεγάλη ευχαρίστηση).

Η Ελευθερία εμπνέεται από τα ελληνικά νησιά, το φωτεινό ήλιο και τα μαγικά τοπία και δημιουργεί σανδάλια που «μυρίζουν» ελληνικό καλοκαίρι από μακριά. Δημιουργεί πρώτα κάτι που θα το φορούσε η ίδια και ίσως γι’ αυτό τα σανδάλια των Greekchic «ξεχειλίζουν» από μεράκι και ταλέντο: φίνα δέρματα, απαλά κορδόνια, πολύχρωμες κορδέλες από μεταξωτό ύφασμα, φίλντισι πέτρες, με βάση πάντα αυθεντικά σχέδια σε καθαρές γραμμές, αποθεώνουν την κομψότητα κι επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του χειροποίητου.

Η Ελευθερία, όταν έφτιαχνε τις καινούργιες σειρές των Greekchic, πρέπει να είχε μεγάλα κέφια, γιατί έφτιαξε σανδάλια που απλώς τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και τα βλέπεις στον ύπνο σου μέχρι να τα αποκτήσεις. Στη σειρά “Mother of pearls” οι φίλντισι πέτρες θυμίζουν σειρές από πολύχρωμα καραμελάκια ή γυαλάκια βιτρό σε παράθυρο κυκλαδίτικης εκκλησίας κι είναι τόσο παραμυθένια, που θέλεις να τα βάλεις στα πόδια σου και να μη τα βγάλεις ποτέ. Κάτι σαν το αγαπημένο σου κόσμημα που δεν το βγάζεις ούτε στον ύπνο σου. Ή αλλιώς, είναι απ’ αυτά τα σανδάλια που τα φοράς για να αισθανθείς πιο όμορφα και να σου φτιάξει η διάθεση.

Στη συλλογή “Bandana sandals” η Ελευθερία (πάντα σε μεγάλα κέφια), βρήκε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να επαναφέρει στη γκαρνταρόμπα μας, ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα της μόδας των 90’s, τις μπαντάνες. Δένοντάς τις γύρω από τα πόδια μας με περίσσια έμπνευση και μετατρέποντας το σανδάλι του νησιού σε urban chic statement. Σ’ ένα σανδάλι με άλλα λόγια, που σε βγάζει ασπροπρόσωπη φορώντας το από την πόλη ως το νησί κι από το γραφείο ως τη βραδινή σου βόλτα.

Εγώ δε θα συνεχίσω να σας πω περισσότερα για τις δημιουργίες της Ελευθερίας (η ίδια θα έχει ντραπεί ήδη αρκετά). Θα σας αφήσω να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα μόνοι σας και να μαγευτείτε. Γιατί αφενός η δουλειά της Ελευθερίας μιλάει από μόνη της, αφετέρου η λάμψη των Greekchichandmades δε χρειάζεται αναλυτικές περιγραφές. Κι αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στο πάθος της Ελευθερίας γι’αυτό που κάνει και φυσικά στο μαγικό της χέρι (κυριολεκτικά μιλώντας).

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR