Quantcast
andy warhol

Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Andy Warhol σε δημοπρασία

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αρχείο φωτογραφιών του Andy Warhol με αυθόρμητες λήψεις διάφορων σπουδαίων καλλιτεχνών έχει βγει σε δημοπρασία. Με την αρχική κυκλοφορία του να γίνεται το 1980, το portfolio “Photographs” είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο Warhol κατέκτησε τη σκηνή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Τι κάνει όμως τις φωτογραφίες τόσο ξεχωριστές; Το αρχείο δεν χαρακτηρίζεται απλά από αυθόρμητες λήψεις από προσωπικότητες όπως οι Χένρυ Κίσινγκερ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, Τρούμαν Καπότε, Σαλβαδόρ Ντάλι, Τενεσί Ουίλιαμς και Λάιζα Μινέλι, αλλά όπως επισημαίνεται: «Το portfolio δημοσιεύθηκε από την Galerie Bruno Bischofberger στην Ελβετία το 1980, σε μια έκδοση των 250, που σπάνια βγαίνει σε δημοπρασία. Χαρακτηριστικά, οι φωτογραφίες του Warhol που βγήκαν σε δημοπρασία είναι εκτυπώσεις 8″ x 10″ εκτυπώσεις που δεν έχουν υπογραφεί, αλλά πιστοποιούνται μόνο από το ίδρυμα. Οι εκτυπώσεις σ’ αυτό το αρχείο είναι 16″ x 20″ και έχουν υπογραφεί στο πίσω μέρος από τον Warhol, γεγονός ασυνήθιστο για τις φωτογραφίες του.»

Αποτελώντας αρχικά μέρος της συλλογής του φωτογράφου Patrick McMullan, η σειρά “Photographs” (ένα πλήρες portfolio 12 έργων) είναι διαθέσιμο για δημοπρασία μέχρι τις 29 Ιουνίου στο artnet και αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα $150.000 δολάρια.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR