Quantcast
Daily Dose

Καλαμάτα: 20 τ.μ. έξυπνου design και ξύλινων επιφανειών σε coffee bar

Ο σχεδιαστής Ανδρέας Πετρόπουλος πρόσφατα ολοκλήρωσε το σχεδιασμό του Daily Dose, ενός μικρού coffee bar στην πόλη της Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν προσεγμένο χώρο, για τους λάτρεις του καφέ, που κινείται κυρίως σε λευκές και μαύρες αποχρώσεις, με το εσωτερικό του να κυριαρχείται από το ξύλο.

Το εσωτερικό του Daily Dose καταλαμβάνει μια έκταση μόλις 20 τετραγωνικών μέτρων. Έχει μια πλευρά ως χώρο εξυπηρέτησης, ενώ η ακριβώς απέναντι χρησιμοποιείται σαν μέρος καθισμάτων. Ο τοίχος σε αυτήν την πλευρά, διαθέτει έναν μεγάλο καθρέφτη που δίνει την αίσθηση ενός ευρύτερου και μεγαλύτερου χώρου. Είναι βαμμένος σε λευκό χρώμα και φέρει ένα μεγάλο quote“Quality Street Coffee” που χαρακτηρίζει την ποιότητα του καφέ που προσφέρει. Επιπλέον, μια σκάλα σε μαύρο χρώμα δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση και δίνει μια «πνοή» βιομηχανικού στυλ.

Σχετικά με την περιοχή εξυπηρέτησης του coffee bar, διαθέτει έναν ξύλινο πάγκο από σκούρο ξύλο, ενώ πίσω από αυτόν, μερικά μεταλλικά και ξύλινα ράφια φτάνουν μέχρι το ταβάνι και προσδίδουν στην πρακτικότητα του χώρου. Κοιτάζοντας έξω από το πίσω μέρος του καφέ, συνειδητοποιεί κανείς πόσο μικρός είναι ο χώρος. Ωστόσο, οι λευκοί τοίχοι βοηθούν να αντανακλάται το φως που διεισδύει στο χώρο από τις πόρτες και τα επάνω παράθυρα.

Συνολικά έχει δημιουργηθεί ένας πολύ έξυπνος σχεδιασμός, έτσι ώστε ο χώρος να εκμεταλλευτεί απόλυτα. Ο Ανδρέας Πετρόπουλος εντόπισε την ανάγκη των coffee lovers για ένα coffee bar όμορφης αισθητικής στην επαρχιακή πόλη της Καλαμάτας και αποφάσισε να τους ικανοποιήσει. Το αποτέλεσμα λοιπόν, τους δικαιώνει σίγουρα.

Daily Dose

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou
Πηγή: Contemporist

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR