Πανομοιότυπος σχεδιασμός σε δύο αστικές κατοικίες στη Μελβούρνη

Η εταιρεία Chan Architecture σχεδίασε δύο ίδιες αστικές κατοικίες στη Μελβούρνη, τα Hawthorn East Townhouses. Τα δύο πανομοιότυπα σπίτια φέρουν μοντέρνο σχεδιασμό όμως βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη, γεγονός που τα διαφοροποιεί μέχρι ένα σημείο. Το εξωτερικό τους φέρει μια ελαφριά, μαύρη, σκαλιστή πρόσοψη από αλουμίνιο, η οποία τοποθετείται πάνω από τα μεγάλα παράθυρα. Η συνολική μεταλλική επένδυση χρησιμοποιείται για να προσφέρει μια κομψή εμφάνιση στα κτίσματα.

Μπαίνοντας σε ένα από τα townhouses, περπατά κανείς κάτω από ένα διάδρομο, πριν φτάσει στο σαλόνι. Μόλις βρεθεί εκεί, οι μεγάλες, γυάλινες πόρτες αποκαλύπτουν έναν υπαίθριο χώρο με τραπεζαρία. Στο εσωτερικό, ο καναπές τοποθετείται στο σαλόνι μπροστά από μια σειρά από μεγάλα παράθυρα, που καθιστούν αυτό το δωμάτιο ακόμα πιο φωτεινό. Τα ντουλάπια και τα ράφια από ανοιχτό ξύλο έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιβάλλουν το τζάκι και να παρέχουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

Στην κουζίνα, μια μεγάλη, λευκή νησίδα κοσμείται από δύο κρεμαστά φωτιστικά, ενώ το backsplash αποτελείται από ορθογώνια πλακάκια στην ίδια απόχρωση. Τα ντουλάπια έχουν κατασκευαστεί από ανοιχτό ξύλο και συνδυάζονται όμορφα με τα ντουλάπια του σαλονιού και τα σκαμπώ. Όσον αφορά το κλιμακοστάσιο με τη μαύρη κουπαστή, έχει σκεπαστεί από ένα ανοιχτόχρωμο χαλί. Οδηγώντας τους ενοίκους του σπιτιού στον επάνω όροφο, ταιριάζει αρμονικά το χρώμα της χειρολαβής με τα μαύρα πλαίσια του παραθύρου.

Τα μπάνια στο σπίτι είναι απλά και μινιμαλιστικά στο σχεδιασμό τους. Λευκά και ανοιχτά γκρι πλακάκια ευθυγραμμίζουν τον πίσω τοίχο, ενώ ένα απλό λευκό και μαύρο κρεμαστό φωτιστικό κρέμεται πάνω από την τουαλέτα. Ένας μεγάλος καθρέφτης μαύρου πλαισίου ξεχωρίζει στο λευκό μπάνιο, που διαθέτει μεγάλα ορθογώνια πλακάκια στους τοίχους. Δύο λευκά φωτιστικά πλαισιώνουν τον καθρέφτη και κρέμονται πάνω από το μαρμάρινο πάγκο με διπλούς νιπτήρες.

Φωτογραφίες: Tatjana Plitt

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE