Quantcast

Απολαμβάνοντας το Negroni Week στη Θεσσαλονίκη

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Κατερίνα Καρσιώτη

Ευχαριστούμε το Cocktail bar, Πολυτεχνείου 17 και τον mixologist Βασίλη Καλαϊτζή για τη φιλοξενία.

#cocktailculture

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τιμήθηκε το Negroni Week στο εμβληματικό Cocktail Bar.

To Negroni Week για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τη Δευτέρα 5 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου, επέστρεψε για να μας καθηλώσει όλους στο πιο εμβληματικό cocktail και στην ιστορία των ποτών για καλό σκοπό… Εμείς βγήκαμε, απολαύσαμε από εκλεκτούς mixologists, φωτογραφίσαμε και ήρθαμε για να αφήσουμε την τελευταία αφιερωματική «γεύση» για την εβδομάδα που πέρασε…

Campari… Κοσμοπολίτικο και κόκκινο. Το ίδιο και το Negroni, ένα cocktail ιταλικής καταγωγής που όμως η προέλευσή του «χάνεται» ανάμεσα σε συνταγές, βιβλία και δημοσιεύσεις από όλον σχεδόν τον κόσμο. Αποτελεί το cocktail εκείνο, που είναι βέβαιο πως απολαμβάνεται όλες τις ώρες και με αναρίθμητους συνδυασμούς.

Σχεδόν όλα τα cocktails λέγεται πως έχουν μία εξελικτική πορεία. Αφετηρία του Negroni πιστεύεται πως είναι το σπουδαίο Americano. Η πιο γνωστή δε, ιστορία πίσω από την προέλευση του, θέλει τον ξακουστό πλέον – λόγω του cocktail – Κόμη Καμίλο Νεγκρόνι (Count Camillo Negroni) να δίνει την ιδέα για τη δημιουργία του στον bartender του Caffè Casoni, σε μια από τις επισκέψεις του το 1919. Ο Κόμης Negroni, που πέρασε μια περίοδο της ζωής του ως cowboy σε ροντέο στις ΗΠΑ, κάτι που συνεκδοχικά τον έκανε αρκετά «σκληρό», ζήτησε από τον bartender ένα Americano, «αλλά λίγο πιο δυνατό», κι εκείνος, ευθύς αμέσως, σκέφτηκε να αντικαταστήσει τη σόδα με gin. Έβαλε μάλιστα και την προσωπική του πινελιά, αλλάζοντας τη φλούδα λεμονιού που χρησιμοποιούσε το Americano με μια φλούδα πορτοκαλιού. Ένα κοκτέιλ που θα άλλαζε το ρου της ιστορίας των cocktails, είχε μόλις γεννηθεί… Ένα cocktail με ίσα μέρη από τζιν, γλυκό βερμούτ και Campari.

Το γεγονός και μόνο, πως βρέθηκε σε σαλόνια υψηλής κοινωνίας, δίνει στο Negroni δικαιωματικά τον τίτλο του «Βασιλιά των cocktails». Ενός βασιλιά που στέκεται μετά από τόσα χρόνια υπερήφανα στα απανταχού bars όλου του κόσμου ως μια από τις πρώτες επιλογές των καλεσμένων τους. Γιατί κάθε cocktail κρύβει μια μοναδική ιστορία, μία ιστορία με στυλ. Και μην ξεχνάτε… There is no Negroni, without Campari!

Άλλο ένα “Νegroni Week” στα ποτήρια σας! Άλλο ένα “Negroni Week” λοιπόν, που συσπείρωσε όλους τους λάτρεις του για να το απολαύσουν στα αγαπημένα τους bars και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών.

Γιατί το Νegroni…

«Είναι το πλέον απαραίτητο cocktail σε όλον τον κόσμο»

Αυτό είχε πει κάποτε ο David Wondrich, ένας «ειδικός» στο θέμα των κοκτέιλ, για το Νegroni. Και δεν έχει άδικο, καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα κερδίζει κάθε χρόνο περισσότερους φίλους και τείνει να ξεπεράσει τη margarita, το martini και το old fashioned σε δημοφιλία.

*Περισσότερα θα βρείτε στο Facebook και στο Instagram του Campari.

Απολαύστε Υπεύθυνα.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR