Μοντέρνες γραμμές και καμπύλες σε επέκταση κατοικίας

Μια σύγχρονη επέκταση σε ένα σπίτι με πλινθοδομή πραγματοποίησε η αρχιτεκτονική εταιρεία Ben Callery Architects, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η επέκταση καταλήγει στην πίσω αυλή του σπιτιού και περιλαμβάνει ένα ξύλινο deck με χτιστό καθιστικό και σκάλες που λειτουργούν και αυτές ως καθίσματα. Πτυσσόμενες μαύρες πόρτες από γυαλί περικυκλώνουν το οίκημα, ενώ ανοίγουν και κλείνουν προσφέροντας θέα στον κήπο.

Η επέκταση φιλοξενεί ένα νέο ενιαίο χώρο με καθιστικό, τραπεζαρία, γραφείο και κουζίνα. Στο πάνω μέρος της, βρίσκονται περιμετρικά παράθυρα, τα οποία καταλήγουν σε καμπύλη γραμμή που κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Το γραφείο διαθέτει ένα ενσωματωμένο έπιπλο-επιφάνεια εργασίας. Πάνω από αυτό, ράφια από ξύλο με καμπύλες γωνίες ταιριάζουν ιδανικά με τις καμπύλες της οροφής.

Η παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη κατοικία περιλαμβάνει άσπρο, μαύρο, πινελιές από γκρι. Παράλληλα, η απόχρωση του ξύλου δίνει μια αίσθηση «ζεστασιάς». Στην κουζίνα, μαύρα ξύλινα ντουλάπια και καρέκλες συνδυάζονται αρμονικά με ένα λευκό πάγκο και πλακάκια σε ανοιχτό γκρι χρώμα. Μια εντοιχισμένη ξύλινη κατασκευή αποθήκευσης κρασιών βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας και ταιριάζει χρωματικά με τα υπόλοιπα ντουλάπια του χώρου. Τέλος, μερικά σημεία του σπιτιού παρέμειναν στην αρχική τους κατάσταση, όπως για παράδειγμα ένας τοίχος από τούβλα στο μπάνιο, διατηρώντας την κληρονομιά του χώρου.

Φωτογραφίες: Tatjana Plitt

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE