Quantcast
εννέα

Εννέα εντυπωσιακές πινακίδες καταστημάτων φτιαγμένες από ξύλο

Το ξύλο χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να τη δημιουργία πινακίδων. Είτε πρόκειται για καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες ή άλλες επιχειρήσεις, οι ξύλινες πινακίδες υπάρχουν παντού, τόσο ως σημάδι λειτουργικότητας, όσο και ως κομμάτι της συνολικής αισθητικής ενός χώρου. Παρακάτω παρουσιάζονται εννέα παραδείγματα δημιουργικών και μοντέρνων ξύλινων πινακίδων, κατασκευασμένων με αρκετά ενδιαφέρουσες τεχνικές.

1. Το ξύλινο σήμα στο μπροστινό μέρος αυτού του καφέ ενώνει το όνομα με τη διακόσμηση. Παράλληλα, η κούπα στο λογότυπο επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι ο καφές αποτελεί το βασικό προϊόν του καταστήματος.
2. Το λογότυπο του brand Street Food O’Petit en’K έχει χαραχτεί σε ένα στρογγυλό πλαίσιο. Έτσι, δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα και σκούρα αντίθεση στο ανοιχτό ξύλο.
3. Το ξύλινο λογότυπο στο εξωτερικό αυτού του κέντρου ευεξίας, ενσωματώνεται σίγουρα στα έργα ξυλογλυπτικής τέχνης.
4. Τα μαχαιροπίρουνα καθώς και το όνομα του εστιατορίου, έχουν χαραχτεί στην ξύλινη πινακίδα στην είσοδο του κτιρίου. Το παραδοσιακό πεζοδρόμιο έχει γίνει πια μοναδικό με την ενσωμάτωση αυτής της σανίδας.
5. Τα μινιμαλιστικά γράμματα πάνω σε αυτήν την ξύλινη πινακίδα καθιστούν σαφές στους πελάτες το τι προσφέρει το κατάστημα σε αυτό το τμήμα του.
6. Δύο ξύλινες παλέτες έχουν συνδεθεί με μεντεσέδες και σχοινιά και στη συνέχεια έχουν ζωγραφιστεί ελάχιστα για να δημιουργήσουν μια απλή ξύλινη πινακίδα. Έτσι, το κοινό ενημερώνεται σχετικά με το αν το κατάστημα ποδηλάτων είναι ανοιχτό ή όχι.
7. Τα ξύλινα στρώματα που συνθέτουν αυτή την κατασκευή έχουν κοπεί και τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα τρισδιάστατο ξύλινο σήμα, που δηλώνει το όνομα του εστιατορίου.

8. Οι ανοιχτόχρωμες ξύλινες πινακίδες στο εξωτερικό του καταστήματος κάνουν τα σκοτεινά γράμματα και το λογότυπο να ξεχωρίζουν, ώστε οι περαστικοί να μπορούν εύκολα να διακρίνουν το όνομα.
9. Η ξύλινη πινακίδα με το μικρό, απλό λογότυπο στην είσοδο αυτού του καταστήματος τσαγιού στην Ιαπωνία, φαίνεται καθαρή και φυσική, αντίθετα με το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο βρίσκεται.

Πηγή: Contemporist

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR