Μοντέρνα μεταμόρφωση μιας αγροικίας του ’50 στην Ολλανδία

Το γραφείο Bureau Fraai ολοκλήρωσε την ανακαίνιση μιας αγροικίας της δεκαετίας του 1950 στο Aalten στην Ολλανδία, προσθέτοντας μια σύγχρονη επέκταση στον υφιστάμενο αχυρώνα του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να εκσυγχρονίσουν το παλιό εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα να συνδέσουν το εσωτερικό με το γύρω τοπίο. 

Για να γίνει αυτό, οι αρχιτέκτονες «άνοιξαν» το ισόγειο του σπιτιού και σχεδίασαν μια επέκταση πάνω στον παλιό αχυρώνα που ενώνεται με τον κήπο. Διατήρησαν το αρχικό τούβλο και τα κεραμίδια του αχυρώνα, ενσωματώνοντας μαύρο, ξεθωριασμένο ψευδάργυρο τιτανίου στην πρόσοψη και στη στέγη του νέου τμήματος, βοηθώντας τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της ιδιοκτησίας.

Στη νέα επέκταση του αχυρώνα, ένα ξύλινο πλαίσιο τραβάει την προσοχή εξωτερικά του σπιτιού και επιτρέπει στο φως να εισέλθει μέσα από τους ανοιχτούς υαλοπίνακες. Στο εσωτερικό τα ίδια ξύλινα πλαίσια χρησιμοποιούνται και γίνονται ένα σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού σε όλο τον ανοιχτό χώρο, ενώ ταυτόχρονα δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στις ιστορικές, ολλανδικές, γεωργικές δομές. Τα στιλβωμένα δάπεδα και οι λευκοί τοίχοι και οροφές, κρατούν το χώρο φωτεινό, με το ξύλο να φέρει ένα φυσικό στοιχείο.

  

Φωτογραφίες: Wim Hanenberg

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE