Quantcast
Ixi'im

Ixi’im: Πολυτελές εστιατόριο με εντυπωσιακό design και industrial παρελθόν

Τέσσερα αρχιτεκτονικά γραφεία συνεργάστηκαν, προκειμένου να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το εντυπωσιακό εστιατόριο Ixi’im, στην πόλη του Μεξικό. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Central de Proyectos SCPJorge Bolio Arquitectura, Mauricio Gallegos Arquitectos και Lavalle / Peniche Arquitectos αναδιαμόρφωσαν ένα μηχανοστάσιο του 19ου αιώνα σε χώρο εστίασης, σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Chocholá.

Ανεξάρτητες δομές έχουν ενωθεί με δοκάρια και γυαλί για να σχηματίσουν ένα εστιατόριο με πολλούς διαφορετικούς χώρους. Οικοδομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα, το γυαλί και το ξύλο συμπεριλήφθηκαν για να δώσουν ένα νέο, πιο σύγχρονο ύφος στο χώρο.

Σχετικά με το μπαρ, οι αρχικοί πέτρινοι τοίχοι συνδυάστηκαν αρμονικά με ράφια από χάλυβα και ένα μεγάλο ξύλινο μπαρ. Ένα μεγάλο ντουλάπι με καθρέφτες δημιουργεί μια αίσθηση ανοιχτού χώρου, ενώ άσπρα και μαύρα πλακάκια δημιουργούν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο δάπεδο. Επιπλέον, μια ιδιωτική τραπεζαρία προσφέρει χώρο για συγκεντρώσεις ατόμων που αποζητούν την απομόνωση. Όσον αφορά τη διακόσμηση και το φωτισμό, ένας τοίχος με κρυφό φωτισμό φέρει μπουκάλια, φωτίζοντας τον υπόλοιπο χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι και το εξωτερικό «βυθισμένο» σαλόνι, το οποίο διαθέτει ένα εντυπωσιακό τραπέζι-τζάκι. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προσφέρει ιδιωτικότητα, αλλά δημιουργεί και έναν «αέρα» πολυτέλειας. Ένα ξύλινο κατάστρωμα φιλοξενεί, τέλος, το υπαίθριο καθιστικό, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε μικρές τεχνητές λίμνες.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR