Quantcast
πολιτικό

ΗΠΑ: Έκθεση design με έντονο πολιτικό χαρακτήρα

Μια έκθεση αντικειμένων ιδιαίτερου σχεδιασμού με πολιτικό όμως χαρακτήρα, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη από την Colony, τον περασμένο Μάιο. Η έκθεση είχε τίτλο Lightness: The Full Spectrum και παρουσίασε έργα 15 σχεδιαστών, στα πλαίσια του φεστιβάλ  NYCxDesign. Αντιπροσωπεύει την ιδέα του εκάστοτε σχεδιαστή για το φως, τόσο από φιλοσοφική, όσο και από αισθητική άποψη, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά την εκλογή του Donald Trump.

Ένα από τα αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της έκθεσης είναι ένα τοτέμ-φωτιστικό σχεδιασμένο από το design studio Allied Maker. Το συγκεκριμένο έκθεμα έχει ύψος δυο περίπου μέτρα και περιλαμβάνει μορφές από σύννεφα και πλανήτες, που φαίνονται να ισορροπούν πάνω σε μια μεταλλική βάση από ορείχαλκο. Έτσι, το λαμπερό φως εκπέμπεται από τις στοιβαγμένες σφαίρες, που έρχονται σε αντίθεση με τις σκοτεινές ρωγμές της πέτρας.

Δυο ακόμα φωτιστικά με τις ονομασίες Ida και Pingala βρίσκονται στην είσοδο της έκθεσης. Η σχεδιάστρια Farrah Sit – θέλοντας να εκφράσει την αντίληψή της για τη βαρύτητα – σχεδίασε ένα φωτεινό τόξο, που συνδυάζεται με ένα κομμάτι μάρμαρο ή δίνει τη θέση του σε έναν πέτρινο τροχό. Τα μεγάλα φωτιστικά είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο Carrera, neon και ορείχαλκο και «παίζουν» με την ψευδαίσθηση του βάρους και της δύναμης.

Φωτογραφίες: Alan Tansey

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR