Quantcast
πάνω στο νερό

Μοντέρνα κατοικία στο Μαϊάμι χτισμένη πάνω στο νερό

Χτισμένη ακριβώς μπροστά στη θάλασσα στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αυτή η μοντέρνα κατοικία, σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Ralph Choeff και κατασκευασμένη από την Bosch Construction αποπνέει πολυτέλεια και μοντέρνα αισθητική.

Η πρώτη όψη βλέπει ένα γκαράζ να βρίσκεται στα δεξιά της κατοικίας, ενώ την προσοχή τραβάει η φωτισμένη είσοδος, μπροστά από την οποία βρίσκονται μεγάλα, πέτρινα σκαλοπάτια και μια μικρή λίμνη Koi. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος, οι εσωτερικοί χώροι ανοίγουν με μια εντυπωσιακή πισίνα, όπου στο τέλος υπάρχει ένας χώρος χαλάρωσης και διασκέδασης με ένα βυθιζόμενο σαλόνι, μια εξωτερική κουζίνα, ένα δεύτερο σαλόνι αλλά και μια τραπεζαρία.

Στον κύριο όροφο του σπιτιού, η κουζίνα και ένα μικρό καθιστικό βρίσκονται προς τα αριστερά, ενώ το σαλόνι είναι προς τα δεξιά. Ο χώρος της κουζίνας είναι ένας συνδυασμός από ξύλινα ντουλάπια σε φωτεινές αποχρώσεις και μάρμαρο backsplash, ενώ τρία κρεμαστά φωτιστικά βρίσκονται πάνω από έναν πάγκο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα.

Στο καθιστικό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι μεγάλες τζαμαρίες, οι οποίες ανοίγουν διάπλατα και επιτρέπουν στους ενοίκους να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα στην πόλη του Μαϊάμι. Η εσωτερική ξύλινη σκάλα είναι σε φωτεινές αποχρώσεις και οδηγεί στον επάνω όροφο του σπιτιού. Εκεί βρίσκεται το κύριο υπνοδωμάτιο, με ένα ιδιωτικό μπαλκόνι και το κύριο μπάνιο με διπλό νεροχύτη, γυάλινο ντους και μια ανεξάρτητη μπανιέρα.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR