Γυάλινοι τοίχοι και ασπρόμαυρες γραμμές σε διαμέρισμα στο Κίεβο

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαμερίσματος κατόρθωσαν οι αρχιτέκτονες της εταιρείας MARTINarchitects. Η εταιρεία αναδιαμόρφωσε πλήρως το συγκεκριμένο διαμέρισμα, 45 τετραγωνικών μέτρων, υπογραμμίζοντας τις έννοιες της λειτουργικότητας, της προσαρμοστικότητας αλλά και της απλότητας. Τοποθετημένο στο Κίεβο της Ουκρανίας, αποτελεί ιδιοκτησία ενός πελάτη, που ήθελε να το χρησιμοποιήσει ως διαμέρισμα ενοικίασης.

Με την είσοδο στο διαμέρισμα, παρατηρεί κανείς το πόσο φωτεινό και «ανοιχτό» είναι, καθώς τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισβάλει στο χώρο. Ένας τοίχος από μαύρα τούβλα πρωταγωνιστεί στον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας. Αντιθέτως, ένα λευκό ράφι, που χρησιμοποιείται και ως γραφείο, φτάνει μέχρι την κουζίνα και συνεχίζει αποτελώντας πια λευκά ντουλάπια και προσφέροντας ομοιομορφία. Στο χώρο της τραπεζαρίας, ένας μπλε τοίχος συνδέεται με την κεντρική είσοδο και τα ντουλάπια αποθήκευσης, ενώ τα ξύλινα έπιπλα προσθέτουν μια φυσική «πινελιά».

Τοίχοι από γυαλί, μαύρα μεταλλικά πλαίσια και ασπρόμαυρες γραμμές, χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν το υπνοδωμάτιο από τον υπόλοιπο χώρο. Η συγκεκριμένη ιδέα αποτελεί και το βασικό στοιχείο στη σχεδίαση του διαμερίσματος, αφού το φως από τα παράθυρα «πλημμυρίζει» ολόκληρο το διαμέρισμα και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Στο χώρο του μπάνιου, πλακάκια σε ανοιχτό πράσινο προσθέτουν χρώμα στο ασπρόμαυρο σκηνικό, με τον κρυφό φωτισμό να δίνει μια χαλαρωτική «νότα» στο εσωτερικό του ντους.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE