Quantcast

Εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών στο Λος Άντζελες με νόημα και σκοπό

Οι Lorcan O’Herlihy Architects ολοκλήρωσαν ένα συγκρότημα πολυκατοικιών για οικογένειες με εντυπωσιακή, σκαλιστή, εσωτερική αυλή και μονόχρωμη πρόσοψη. Ονομάζεται Mariposa1038 και καταλαμβάνει μια ελαφρώς επικλινή τοποθεσία στη συνοικία Koreatown του Λος Άντζελες, η οποία γνώρισε ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. «Ως μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της χώρας, το Koreatown του Λος Άντζελες είναι προτεραιότητα της αλλαγής του τρόπου σύγχρονης αστικής διαβίωσης», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες. Καλύπτοντας 6.317 τετραγωνικά μέτρα, το κτίριο περιλαμβάνει 32 κατοικημένες μονάδες, με τη μάζα του να σχεδιάστηκε ως απάντηση στο αστικό περιβάλλον.

Τα τείχη της κυβικής κατασκευής καμπυλώνονται ελαφρώς προς τα μέσα ενώ τμήματα του κάτω επιπέδου μοιάζουν σαν να έχουν κοπεί. Πρόκειται για μια στρατηγική που αποσκοπεί στην επιστροφή μεριδίων στο δημόσιο έδαφος. Τα μπαλκόνια και τα πλαίσια των παραθύρων είναι πιο έξω από τους τοίχους, δημιουργώντας μια ακόμα πιο εντυπωσιακή πρόσοψη. Το σχέδιο διατηρήθηκε σε ασπρόμαυρο χρώμα, προκειμένου να δίνει την εντύπωση πως το κτίριο είναι πιο ψηλό.

Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες σκάλισαν τον πυρήνα του κτιρίου, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα αίθριο. Μάλιστα όλες οι μονάδες έχουν εξωτερική πρόσβαση, ενώ παράλληλα μπορούν να ψύχονται μέσω εξαερισμού. Τέλος, ένα rooftop deck βρίσκεται στον τελευταίο όροφο διακοσμημένο με γλάστρες και καθίσματα και προσφέροντας εκπληκτική θέα στην πόλη.

συγκρότημα κατοικιών  

Φωτογραφίες: Paul Vu

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR