Quantcast
capsule hotel

Design και λειτουργικότητα στο πρώτο capsule hotel της Ιταλίας

Το πρώτο capsule hotel της Ιταλίας είναι το BednBoarding και μόλις άνοιξε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Capodichino της Νάπολης. Σχεδιασμένο από το Studiotre of Naples και την αλυσίδα ξενοδοχείων Dorelan, το ξενοδοχείο αποτελείται από 42 capsule δωμάτια, ενώ περιλαμβάνει επίσης ένα λόμπι, έναν κοινόχρηστο γενικό χώρο και 16 ιδιωτικά μπάνια. Διάφορα φυτά τοποθετούνται διάσπαρτα σε όλο το λόμπι, δίνοντας στο χώρο μια φρεσκάδα και φιλόξενο ύφος.

Παράλληλα, τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν το φυσικό φως να «πλημμυρίσει» το χώρο. Στο μπροστινό μέρος του ξενοδοχείου μια υπερυψωμένη πλατφόρμα προσφέρει στους επισκέπτες ένα φωτεινό σημείο για εργασία σε φορητούς υπολογιστές ή για ανάγνωση βιβλίων.

Το εξωτερικό του κάθε capsule δωματίου είναι βαμμένο σε λευκό, πορτοκαλί ή ανοιχτό πράσινο και αναγνωρίζεται από έναν αριθμό βαμμένο στο πάτωμα της εισόδου. Η έκτασή του αγγίζει τα 4 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει ηχομονωτικά τοιχώματα, αυτόματη πόρτα, παράθυρο με περσίδες, τραπέζι/γραφείο, τηλεόραση, καθρέφτη, κρεμάστρες και ένα χώρο για τοποθέτηση παπουτσιών που φαίνεται από το εξωτερικό του δωματίου, αλλά έχει πρόσβαση μόνο από το εσωτερικό. Ανάλογα με τις ανάγκες, τα δωμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 1 έως και 9 ώρες, προσφέροντας την απαραίτητη άνεση.

  

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR