Quantcast
tahoe

Καμουφλαρισμένο σπίτι περιβάλλεται από τη φύση στη λίμνη Tahoe

Η εταιρεία John Maniscalco Architecture σχεδίασε ένα μοντέρνο σπίτι σε σχήμα L, κοντά στη λίμνη Tahoe, στην Καλιφόρνια. Το σπίτι έχει τοποθετηθεί σε ένα γοητευτικό τοπίο και περιβάλλεται από τη φύση. Βασικά υλικά της κατασκευής είναι ο χρωματισμένος κέδρος, ο ψευδάργυρος στην οροφή αλλά και το σκυρόδεμα. Επιπλέον, ένας καμπυλωτός δρόμος δημιουργεί πρόσβαση στην κατοικία από το μπροστινό μέρος.

Όσον αφορά το εξωτερικό του σπιτιού, το σκούρο χρώμα του το καμουφλάρει, κάνοντάς το ένα με το περιβάλλον και δημιουργώντας περισσότερη ιδιωτικότητα. Εσωτερικά, το σπίτι διαθέτει μεγάλα παράθυρα και μια ξύλινη, κεκλιμένη οροφή με κρυφό φωτισμό, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο.

Ο κεντρικός όροφος της κατοικίας ανοίγει σε έναν υπαίθριο χώρο με υδρομασάζ, που περιβάλλεται από ένα τσιμεντένιο αίθριο, καθιστώντας το χώρο ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Πίσω από το υδρομασάζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η μπανιέρα που διατίθεται. Μαύρα, μεταλλικά στόρια κλείνουν στο σημείο, με σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερη ιδιωτικότητα, όταν χρειάζεται. Ανοίγουν και κλείνουν χρησιμεύοντας ως είσοδος στη σάουνα, η οποία έχει άφθονο χώρο με καθίσματα σε στυλ πάγκου.

Σχετικά με την κουζίνα, αποτελείται από τρεις, μεγάλες, λευκές νησίδες με γκρίζους πάγκους. Η οροφή είναι από κέδρο και ξεχωρίζει πάνω από το πάτωμα του σκυροδέματος, ενώ τα λευκά ντουλάπια κάτω από ένα σύνολο κουφωμάτων, παρέχουν ακόμα περισσότερο φως στον ανοιχτό χώρο. Ένα ωοειδές τραπέζι κοσμείται από ένα μεγάλο, λευκό, κρεμαστό φωτιστικό και διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από γυαλί, ξεκινούν από το δάπεδο και καταλήγουν στην οροφή, δίνοντας μια εκτεταμένη εικόνα του εξωτερικού χώρου. Ένα μαύρο τζάκι από τσιμέντο και ένας τοίχος από ξύλο αποτελούν το επίκεντρο του καθιστικού, ενώ επιπλέον δύο διάδρομοι οδηγούν στο υπόλοιπο σπίτι.

Διακοσμημένη σε λευκό και ανοιχτό γκρι χρώμα, η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει μια ξύλινη οροφή και περιβάλλεται από τα μεγάλα παράθυρα που βρίσκονται σε όλο το σπίτι. Τέλος, ένα ακόμη υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον κάτω όροφο του σπιτιού, διαθέτει μεγάλες, συρόμενες, γυάλινες πόρτες και ένα μικρό ιδιωτικό αίθριο στο εξωτερικό του.

   

Φωτογραφίες: Joe Fletcher

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR