Quantcast
Daytona

Σε δημοπρασία το ιστορικό μοντέλο Daytona Berlinetta 1971 της Ferrari

Μπορεί το όνομα του Bill Harrah να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και casino του κόσμου, όμως η μεγαλύτερή του αγάπη φαίνεται πως ήταν τα σπορ πολυτελή αυτοκίνητα, όπως αυτή η Daytona Berlinetta του 1971.

Η ιδιαίτερη αγάπη του για τις Ferrari τον οδήγησε να αποκτήσει μια Daytona Berlinetta του 1971, 365 GTB/4. Το αυτοκίνητο – θρύλος κατασκευάστηκε με προσαρμογές που δεν συναντώνται στις κλασικές Daytona, ενώ ο Bill Harrah μετά την παραλαβή προσέθεσε αγωνιστικούς τροχούς και αναβάθμισε τον κινητήρα.

Μια από τις ιστορίες που αφορούν τη συγκεκριμένη Ferrari, αναφέρει πως κάποτε ένας πωλητής προσέφερε στον Harrah ένα ελικόπτερο Sikorsky για να μεταβεί πιο γρήγορα από το Reno στη λίμνη Tahoe. Ο ίδιος του απάντησε πως ευχαρίστως θα το αγόραζε εάν μπορούσε το ελικόπτερο να νικήσει τη δική του Ferrari. Το ελικόπτερο όμως έχασε με το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο να πιάνει μέσο όρο ταχύτητας 146 μίλια την ώρα!

Η Ferrari Daytona Berlinetta παρουσιάζεται σε δημοπρασία από την RM Sotheby στο αρχικό της χρώμα με το γνήσιο κινητήρα της και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός αυτοκινήτου με ιστορικό παρελθόν.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR