Quantcast
Αυστρία

Αυστρία: Μινιμαλισμός και φουτουριστική διάθεση σε ένα loft

Στο χώρο όπου πριν πολλές δεκαετίες υπήρχαν παλιές δεξαμενές που επισκευάστηκαν και επενδύθηκαν από τούβλα – το λεγόμενο Panzerhalle στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας – βρίσκεται ένα εντυπωσιακό loft.

Ο λόγος για το Loft Panzerhalle το οποίο απλώνεται σε μια έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων ανοιχτού χώρου. Το λειασμένο και κερωμένο σκυρόδεμα αποτελεί το υλικό επιλογής της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του κτίσματος.

Οι αρχικές λεπτομέρειες όπως οι τοίχοι από τούβλα βρίσκονται σε ιδανική απόσταση από τις φωτεινές λευκές επιφάνειες. Ο επάνω όροφος βρίσκεται κοντά στην περίμετρο του κτιρίου έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Επιπλέον, οι καμπυλωτές άκρες και τα κεκλιμένα κιγκλιδώματα του δεύτερου ορόφου δίνουν στο βιομηχανικό χώρο μια φουτουριστική αισθητική.

Στο Loft Panzerhalle δεσπόζει μοναδικά η ογκώδης, διπλή σκάλα, η οποία οδηγεί σε κάθε πλευρά του δεύτερου ορόφου. Πρόκειται για μια αναφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι. Τα υπνοδωμάτια, το δωμάτιο επισκεπτών και το μπάνιο βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια προσφέροντας άνεση και ιδιωτικότητα, όση τουλάχιστον διαθέτει ένα ανοιχτό loft.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR