Forester’s House: Επιτηδευμένη φθορά και θέα στο δάσος

Το Forester’s House βρίσκεται στην καταπληκτική τοποθεσία ενός οροπεδίου, με θέα σε μια μικρή λίμνη, στο Varberg της Σουηδίας. Έχοντας γύρω του ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, το σπίτι είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον δάσος.

Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι το χυτό σκυρόδεμα, ενώ η κατοικία αποτελείται από δύο κύριους όγκους, που συνδέονται από την είσοδο. Εκεί, μια πτυχωτή πρόσοψη από ξύλο διπλώνεται κάτω από κάθε μορφή, χάρη στην ανοιχτή βάση της. Στο εσωτερικό του σπιτιού, το τζάκι και οι εκτεθειμένες επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από σκυρόδεμα, ενώ τα παράθυρα πλαισιώνονται από ξύλο τικ. Σκοπός της συνολικής κατασκευής είναι να αποκτήσει μέσα στα χρόνια μια όμορφη φθορά, παρέχοντας ένα διαχρονικό καταφύγιο στους λάτρεις του δάσους και στις επόμενες γενιές.

δάσος

Φωτογραφίες: Björn Lofterud / Petra Gipp Arkitektur

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE