Quantcast

Η εξοχική βίλα που πλαισιώνεται από το θεαματικό τοπίο του Cape Town

Το νοτιοαφρικανικό στούντιο SAOTA δημιούργησε μια βίλα στο Cape Town, με απίστευτη θέα στους δραματικούς, βραχώδεις σχηματισμούς της περιοχής. Το στούντιο μάλιστα έλαβε για το συγκεκριμένο project το Βραβείο A16 + 2016 Architizer. Έκτασης 2.023 τετραγωνικών μέτρων, η βίλα ονομάζεται OVD 919 και βρίσκεται πάνω από τις εύπορες παραλιακές γειτονιές της πόλης Bantry Bay και Clifton, σε ένα ψηλό σημείο του βουνού γνωστού ως Head of Lion.

«Αυτό το οικογενειακό σπίτι κατοχυρώνει την εκπληκτική θέα», δήλωσε το SAOTA, που ειδικεύεται σε πολυτελείς, ιδιωτικές κατοικίες στο Cape Town. Λόγω της κλίσης της τοποθεσίας, οι αρχιτέκτονες έπρεπε να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για να προσφέρουν έναν ευρύχωρο κήπο, από τον οποίο οι κάτοικοι θα μπορούσαν να απολαύσουν την θέα.

Το κτίριο έχει το πίσω μέρος του στο βουνό και τις βεράντες μπροστά. Τα τμήματα των εξωτερικών τοίχων απομακρύνονται εντελώς, επεκτείνοντας τους χώρους διαβίωσης στις μεγαλειώδεις βεράντες. Μια πισίνα που μοιάζει με τάφρο περιβάλλεται από ένα υπαίθριο καθιστικό και ένα μπαρ, καλυμμένο από μια οροφή που προεξέχει από το κεντρικό κτίριο και διπλώνει στο τέλος για να σχηματίσει έναν τοίχο στήριξης. Επιπλέον, το σκυρόδεμα επιλέχθηκε ως κυρίαρχο υλικό για τη δομή και τα εξωτερικά τελειώματα των κύριων όγκων. Ένας γυάλινος ανελκυστήρας συνδέει το γκαράζ  με τα άλλα επίπεδα του σπιτιού και μια σκαλωσιά από σκυρόδεμα με ξύλινα παντζούρια, επίσης μέσα από το κτίριο.

cape town

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR