Quantcast
σάουνα

Hλιακή σάουνα σε σχήμα αυγού από επιχρυσωμένο χάλυβα

Μια δημόσια art εγκατάσταση σάουνας σε σχήμα αυγού κατασκεύασε το σχεδιαστικό δίδυμο Bigert & Bergstrom. Η συγκεκριμένη σάουνα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός έργου αστικής μεταμόρφωσης, στην πόλη Kiruna της Σουηδίας. Το σχεδιαστικό δίδυμο άντλησε την έμπνευσή του από το κλίμα της Αρκτικής, όπου το φως και το σκοτάδι αλλάζουν με τις εποχές. Το σχήμα αυγού, από την άλλη, συμβολίζει την αναγέννηση και τις νέες ευκαιρίες.

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από 69 διαφορετικά κομμάτια επιχρυσωμένου χάλυβα, το εντυπωσιακό project είναι ηλιακό, ενώ παράλληλα αντανακλά την πόλη αλλά και το περιβάλλον τοπίο. Έχει ύψος πέντε μέτρα και πλάτος τέσσερα, ενώ η είσοδος γίνεται μέσω μιας σκάλας με επιχρυσωμένα σκαλιά.

Στο εσωτερικό της σάουνας, πολυεπίπεδα καθίσματα με κρυφό φωτισμό και ξύλινοι τοίχοι, περιβάλλουν το τζάκι που βρίσκεται στο κέντρο της κατασκευής και συμβολίζει την καρδιά του αυγού. Η σάουνα ονομάζεται “Solar Egg”, μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί παντού.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR