Μινιμαλισμός και απαλοί χρωματισμοί σε διώροφο κτίριο του Λονδίνου

Ένα διώροφο κτίριο του Rylett Crescent στο Λονδίνο – το οποίο ήταν βιομηχανική μονάδα πλυντηρίων – ανακατασκεύασε σε γραφεία η εταιρεία McLaren Excell.

Οι αρχιτέκτονες της εταιρείας μετέτρεψαν το χώρο αυτό σε μια οικογενειακή κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων τοποθετώντας τους καθιστικούς χώρους στον πρώτο όροφο και τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο. Ένα ενιαίο σαλόνι, το καθιστικό, η κουζίνα αλλά και η τραπεζαρία απλώνονται σε ένα χώρο δώδεκα μέτρων στον πρώτο όροφο, στον οποίο μεγάλα τζάμια και παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέρχεται στον χώρο.

Οι τοίχοι και η οροφή είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα, όπως επίσης και δυο παράλληλοι τοίχοι με λευκά παντζούρια που καλύπτουν μερικώς τα παράθυρα που βρίσκονται στην κορυφή του τοίχου. Η σκούρα παλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τα έπιπλα δίνει την αίσθηση αντίθεσης στο χώρο. Σκούρα, δρύινα ντουλάπια στην κουζίνα, συρτάρια αποθήκευσης στους τοίχους και σκούρο δάπεδο από σκυρόδεμα. Μια ταράτσα δημιουργήθηκε επίσης στο ίδιο επίπεδο, η οποία είναι προσβάσιμη από το καθιστικό με γυάλινες συρόμενες πόρτες.

Ο διάδρομος που οδηγεί στα υπνοδωμάτια, είναι επενδυμένος με δρυ γκρίζου χρώματος. Παλέτες από το ίδιο υλικό «κρύβουν» τις πόρτες, οι οποίες διακρίνονται μόνο από τις χάλκινες χειρολαβές. Καθένα από τα υπνοδωμάτια σ’ αυτό το επίπεδο διακρίνεται από τις απλές γραμμές, με λευκούς τοίχους και χαλιά σε απαλούς χρωματισμούς, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως. Τέλος, στα μπάνια, λευκοί μαρμάρινοι τοίχοι και μπανιέρες συμπληρώνονται από ένα mix σκούρου ξύλου και ντουλάπια από καθρέπτες.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE