Quantcast
Μαριτίνα

Dirt’idee #3 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirty_maritini)

1. H εγκατάσταση “Queer::Unqueer” στη γκαλερί Atopos στις 18/5

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Atopos cvc και το νεο-καταστασιακό δίδυμο ΦΥΤΑ θα παρουσιάσουν μια διαδραστική εγκατάσταση για το «κουήρ», υπό τον τίτλο “Queer::Unqueer” και την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη.

Στην πρώτη φάση της εκδήλωσης, το κοινό θα κληθεί να αποφανθεί για την «κουηροσύνη» διαφόρων εννοιών που θα παρουσιαστούν πάνω σε ένα μεγάλο επιτοίχιο ταμπλό, μια διαδικασία που θα οργανωθεί/διεξαχθεί από τα ΦΥΤΑ. Μέσα από μια διασκεδαστική και άκρως επιστημονική διαδικασία ψηφοφορίας, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν σε μια συμφωνία γύρω από τα περιεχόμενα που έχει πάρει η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο και θα διερευνηθούν τα αναλυτικά του όρια και τα νέα δυνητικά πεδία που ανοίγονται για χάρη του.

Στη δεύτερη φάση της βραδιάς θα διεξαχθεί μία στρογγυλή τράπεζα με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές, όπου θα συζητηθεί/προβληματοποιηθεί η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο μέσα από εξιστόρηση εμπειριών και ξεδίπλωμα θεωρητικών αναστοχασμών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας διάλογος σχετικά με το τι ακριβώς φέρνει στη συζήτηση το «κουήρ» στην Eλλάδα του 2017, πώς η έννοια αυτή μπαίνει στο λόγο, τι πραγματικότητες κατασκευάζει, πώς σχετίζεται με δομές και θεσμούς. Τα ΦΥΤΑ καλούν τους συμμετέχοντες να κάνουν σύντομες τοποθετήσεις των 10 λεπτών πάνω σ’ αυτές τις προβληματικές και να πάρουν μέρος στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Μάθε περισσότερα για το εν λόγω event, εδώ.

2. Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης από την εταιρεία LasioΓια όσες γυναίκες έχουν σπαστά ή σγουρά μαλλιά με υπερβολικό φριζάρισμα (όπως εγώ), μία επίσκεψη στο κομμωτήριο Stefanos & Fratzeskos στα Μελίσσια, προκειμένου να δοκιμάσουν τη νέα Lasio θεραπεία ισιωτικής κερατίνης, θα τις πείσει πως δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε κόπος για να αποκτήσουν τα λεία μαλλιά που ονειρεύονται.

Η νέα αυτή θεραπεία με τη βοήθεια της ειδικής φόρμουλας, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού του κομμωτηρίου που την εφαρμόζει, δαμάζει ακόμη και τα πιο ατίθασα μαλλιά, αφήνοντας ένα sleek αποτέλεσμα, που αν μη τι άλλο διαρκεί πολύ.

3. To Che στον Πειραιά

Δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια, το Che μας ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, όχι μόνο με ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο που να τη θυμίζει. Τα τραπέζια του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα καθίσματα είναι ντυμένα με έθνικ υφάσματα, το μπαρ έχει επένδυση από πραγματικό μπαμπού. Στην αυλή του νεοκλασικού που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου, στήθηκε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda, μόνο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά. Όσο για την τεράστια ινσταγκραμική Frida Kahlo που δεσπόζει στον τοίχο του Che, μία «γνωριμία μαζί της» από κοντά, πραγματικά αξίζει τον κόπο (και για κάποιους το ταξίδι!)

4. H ινσταγκραμική καμπάνια One Day της TOMS από τις 5/12 Μαΐου. (Μάθε πώς να πάρεις μέρος)

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα προϊόν TOMS, βοηθάμε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσφέρει πάνω από 60.000 καινούργια ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά σε παραπάνω από 50 πόλεις σε όλη τη χώρα. Φέτος η TOMS γιορτάζει την προσφορά μέσα από έξι συλλεκτικά χρωματιστά pins, ένα για κάθε προϊόν της, που μπορείς να τα προμηθευτείς δωρεάν από σημεία της πόλης.

Πώς να συμμετάσχεις:

Βρες τα έξι δωρεάν χρωματιστά συλλεκτικά TOMS pins προσφοράς από τα σημεία διανομής. Φόρεσε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και ανέβασε τη φωτογραφία σου στο instagram ή στο Facebook με τα hashtags #StandWithTOMS και #TOMSGreece, κάνοντας tag την @TOMSGreece.

Αν δεν έχεις pin μπορείς και πάλι να συμμετέχεις στην προσφορά της TOMS! Ανέβασε μια από τις έξι εικόνες των pins που θα βρεις στο instagram και στο facebook της @TOMSGreece, ή πολύ απλά φόρεσε κάτι με το ίδιο χρώμα!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Με τη συμμετοχή σου μπαίνεις αυτομάτως στην κλήρωση για να δεις από κοντά την παγκόσμια περιοδεία του LA LA LAND στις 8,9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017. Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για να απολαύσουν από κοντά το βραβευμένο με Όσκαρ soundtrack της ταινίας!

5. Τα NUWA σκουλαρίκια από την Katerina Psoma

H Κατερίνα Ψωμά είναι μια σχεδιάστρια κοσμημάτων με πολύ ταλέντο και αστείρευτη δημιουργικότητα. Οι ευφάνταστες συλλογές της άλλωστε κάθε σεζόν, το αποδεικνύουν περίτρανα. Εντυπωσιακά χρώματα, πρωτότυπα υλικά, κομψό design αλλά και πολύ χιούμορ, είναι μερικά από τα στοιχεία που πλαισιώνουν τις δημιουργίες της. Τα NUWA earrings by Katerina Psoma, είναι απλώς ένα υπέροχο δείγμα δουλειάς της.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR