Quantcast
Γερτρούδη Στάιν

Σουίτα αφιερωμένη στη Γερτρούδη Στάιν στο Renwick Hotel

Η εικονική συγγραφέας Γερτρούδη Στάιν απέκτησε τη δική της σουίτα στο ξενοδοχείο Renwick, στη Νέα Υόρκη. Το γεγονός αυτό την ενώνει με συναδέλφους της που κατείχαν ήδη αντίστοιχες σουίτες, όπως οι Scott Fitzgerald, Thomas Mann και John Steinbeck. Το Renwick, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από τους Stonehill & Taylor Architects and Planners, έχει έναν νοσταλγικό εσωτερικό σχεδιασμό, που αποτίει φόρο τιμής σε μεγάλες λογοτεχνικές προσωπικότητες της «χαμένης γενιάς» της Αμερικής. Η Γερτρούδη Στάιν είναι η πρώτη γυναίκα δημιουργός που θα προστεθεί στο design ξενοδοχείο.

Η σχεδιάστρια Kim Edwards από το Stonehill & Taylor ήταν η επικεφαλής της δημιουργικής πρωτοβουλίας. Αποφάσισε λοιπόν να εμπνευστεί από το ταλέντο των τοπικών γυναικών καλλιτεχνών, προκειμένου να διακοσμήσει τη σουίτα με μοτίβα και σχεδιασμούς, που θα παρέπεμπαν στη γνωστή συγγραφέα. Μεταξύ αυτών είναι και το quote “A rose is a rose is a rose”, το οποίο γράφτηκε σε σχήμα τριαντάφυλλου αλλά και ένα πορτραίτο της Γερτρούδης Στάιν, όπως το ζωγράφισε ο ίδιος ο Πάμπλο Πικάσο.

Η συγγραφέας έζησε μια εξαιρετική ζωή στο Παρίσι και φιλοξένησε εξαιρετικές «νύχτες σαλονιού» με τους φίλους της, τον Πικάσο και τον Ανρί Ματίς. Έτσι, η ομάδα σχεδιασμού μετέτρεψε τη σουίτα σε κλασικό, γαλλικό σαλόνι, με λεπτομέρειες όπως ένα vintage καλάθι και χειροποίητα σετ τσαγιού από την κεραμίστρια Alice Goldsmith. Τέλος, τα τρία έργα τέχνης από κλωστή είναι από την καλλιτέχνιδα Jessica Clark και τιμούν το φημισμένο μυθιστόρημα της Στάιν, «Τρεις Ζωές».

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR