Quantcast
Apple store

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και eco χαρακτήρας στο νέο Apple Store του Ντουμπάι

Ένα νέο Apple Store στο Ντουμπάι κατασκεύασε η εταιρεία αρχιτεκτονικής, με έδρα το Λονδίνο, Foster + Partners. Διατήρησε μάλιστα πολλά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική της υπερσύγχρονης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το Apple Mall στεγάζεται σε δυο ορόφους του εμπορικού κέντρου Dubai Mall. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η τεράστια βεράντα, μήκους 56 μέτρων, που προσφέρει θέα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa, ύψους 830 μέτρων. Επιπλέον, οθόνες από ανθρακόνημα έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το χώρο από τον ήλιο και να δεσμεύουν το φως της ημέρας στο εσωτερικό του καταστήματος. Παράλληλα, τα παράθυρα ανοίγουν προς τα έξω δίνοντας πρόσβαση στη βεράντα τις απογευματινές ώρες. Η κίνηση αυτή των «ηλιακών φτερών» μπορεί να παρομοιαστεί με το ρεσιτάλ ενός μπαλέτου, σε μια πιο μνημειώδη όμως εκδοχή.

Η εταιρεία Foster + Partners – που έχει κατασκευάσει και τα Apple Stores του Λονδίνου και του Σαν Φρανσίσκο – επέλεξε και γι’ αυτό το κατάστημα δέντρα πραγματικού μεγέθους και μηχανικά περιστρεφόμενες, μεγάλες γλάστρες που διασφαλίζουν στα δέντρα ηλιακό φως. Ενσωματωμένα καθίσματα στις άκρες τους δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν τη θέα.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR