Quantcast
austin

Σύγχρονο σπίτι με πολλαπλές τριγωνικές στέγες στο Austin του Τέξας

Η εταιρεία αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού Dick Clark + Associates, μαζί με την Vinson Radke Homes, ολοκλήρωσαν πρόσφατα αυτό το νέο σπίτι στο Austin του Τέξας. Η ιδιομορφία του έγκειται στον τρόπο με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί οι στέγες του, αφού μοιάζει σαν πρόκειται για πολλά μικρά σπίτια μαζί.

Το σπίτι βρίσκεται σε έναν κατοικημένο δρόμο και κατασκευάστηκε αρχικά ως σπίτι spec, αλλά αγοράστηκε στα μέσα της κατασκευής, όταν οι ιδιοκτήτες το «ερωτεύτηκαν». Έτσι, επιτράπηκε στους νέους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν εσωτερικά τελειώματα ανάλογα με τα δικά τους γούστα. Το εξωτερικό του σπιτιού κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο, ξύλο και γυψομάρμαρο. Μια μεγάλη, μαύρη ματ, περιστρεφόμενη πόρτα είναι στην είσοδο και περιβάλλεται από παράθυρα, αφήνοντας το φυσικό φως να μπει στο σπίτι.

Μπαίνοντας μέσα, υπάρχει ένα ανοιχτό σχέδιο, με την κουζίνα να αποτελεί την πρώτη περιοχή που συναντά κανείς. Μια μεγάλη, λευκή νησίδα με καθίσματα διαθέτει άφθονο χώρο για την αλληλεπίδραση των επισκεπτών και ένα κρυφό ντουλάπι δίπλα από το ψυγείο. Στο τέλος της κουζίνας βρίσκεται η τραπεζαρία με ένα γλυπτό, γυάλινο φωτιστικό να δεσπόζει πάνω από το στρογγυλό τραπέζι. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν θέα στον κήπο.

Το εντυπωσιακό σαλόνι διαθέτει ένα παράθυρο που περικυκλώνει ολόκληρη τη γωνία του δωματίου. Εξωτερικά, υπάρχει και ένας μικρός, καλυμμένος, υπαίθριος χώρος, ιδανικός για διασκέδαση. Ένας διάδρομος οδηγεί στο κυρίως υπνοδωμάτιο, εκεί όπου υπάρχει το κύριο μπάνιο. Μεγάλα λευκά πλακάκια που καλύπτουν τους τοίχους το πλαισιώνουν, ενώ μια ανεξάρτητη μπανιέρα βρίσκεται ανάμεσα στο διπλό νιπτήρα και τη μεγάλη ντουζιέρα με το γυάλινο περίβολο. Το σπίτι διαθέτει επίσης ένα μικρότερο μπάνιο, που βρίσκεται κοντά στην μπροστινή πόρτα και ένα οικιακό γραφείο.

Φωτογραφίες: Paul Bardagjy

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR