Quantcast
en lefko

Τo En Lefko Film Festival μέσα από τα μάτια των διοργανωτών του

Συνέντευξη: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογράφιση: Βασίλης Νικολόπουλος

#athens

Τo Τeam του En Lefko Film Festival μιλά για το φεστιβάλ κινηματογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού.

Το 1ο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μία νέα, ανοιξιάτικη, κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει στις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Προβάλλοντας ανεξερεύνητα κινηματογραφικά «διαμάντια» της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας,τηλεοπτικές σειρές – έκπληξη και διοργανώνοντας ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές,βιωματικές δραστηριότητες,το φεστιβάλ αποσκοπεί να χαρίσει άπλετες εικόνες και μουσική,οδηγώντας μας ομαλά αλά και εντυπωσιακά προς την πιο καυτή και απρόβλεπτη κινηματογραφική περίοδο της χρονιάς,την καλοκαιρινή.

Ένα ολοκληρωμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που εξιτάρει, εκπλήσσει και συνεπώς σε κρατά σε εγρήγορση και ψυχαγωγία καθ’ όλη τη διάρκειά του. Εκεί λοιπόν που ο κινηματογράφος συναντά την μουσική και πίσω. Εκεί που ποικίλα καλλιτεχνικά πεδία επικοινωνούν και συνομιλούν με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Εκεί που το 1ο En Lefko Film Festival αποτελεί πλέον γεγονός και προτείνει σε όλους την πιο διαφορετική Κινηματογραφική και Μουσική άνοιξη… Πού αλλού, στην καρδιά της Αθήνας.

Τι είναι το Εn Lefko Film Festival;
Το En Lefko Film Festival, ή αλλιώς ELFF όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε «συνωμοτικά», είναι ένα ολοκαίνουργιο εγχείρημα που γεννήθηκε από την ομάδα του En Lefko. Μια ανοιξιάτικη γιορτή στην καρδιά της Αθήνας, που φιλοδοξεί να αφουγκράζεται τους χτύπους της και να τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς.

Πώς προέκυψε και ποιος ο σκοπός του;
Η ομάδα του En Lefko, πάντοτε πρωτοπόρα στην ανακάλυψη των νέων τάσεων, αποφάσισε να ταξιδέψει με την ίδια πυξίδα και στο σινεμά. Από ‘κει και πέρα, όλα είναι ιστορία – αυτή που ήδη γράφτηκε, αλλά κυρίως αυτή που μένει να γραφτεί.

Ποιοι κρύβονται πίσω από το En Lefko Film Festival;
Σύσσωμη η οικογένεια του En Lefko, μαζί με κάποιες πολύτιμες μεταγραφές από το χώρο του κινηματογράφου και της επικοινωνίας. Η ομάδα μόλις ξεκίνησε να χτίζεται, και κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Tι ξεχωριστό θεωρείτε ότι προσδίδει το συγκεκριμένο φεστιβάλ στην πόλη και τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα;
Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τι το ξεχωριστό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο σινεμά και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Με αυτό το κριτήριο προτείναμε στο κοινό τα τμήματα Small Screen on Big Screen, για τον τόσο απαραίτητο διάλογο της τηλεόρασης με τη μεγάλη οθόνη, αλλά και το Get Creative, όπου οι ίδιοι οι φίλοι του φεστιβάλ γίνονται δημιουργοί και διαγωνιζόμενοι. Με αυτό το κριτήριο θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε εκπλήξεις στις εικόνες και τους ήχους του αύριο.

Γιατί η συγκεκριμένη επιλογή των χώρων για την πραγμάτωση της διοργάνωσης;(κινηματογράφος, stages, events, parties); Με κάποιον τρόπο ίσως στη δική σας οπτική θα συνδυάζονται το βασικό αντικείμενο επικοινωνίας – δηλαδή ο κινηματογράφος – με τους υπόλοιπους χώρους που επιλέξατε για τις παράλληλες δράσεις, όποτε επικοινωνήστε μας συνοπτικά την άποψή σας.
Η αγάπη του En Lefko Film Festival για το σινεμά είναι και θα παραμείνει πολύ μεγάλη, για να χωράει στους τέσσερις τοίχους μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Ονειρευόμαστε το ELFF ως μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που θα προτείνει συναντήσεις με άλλες τέχνες κι εναλλακτικούς χώρους προβολών, με τους θεατές σε ρόλο πρωταγωνιστών.

Με ποιον τρόπο συνδύαζεται ένα ραδιόφωνο μ’ ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ;
Για τους ανθρώπους του En Lefko, η μόνη δυσκολία είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στην αγάπη μας για τη μουσική και για το σινεμά. Ευτυχώς δεν είμαστε πια υποχρεωμένοι να το κάνουμε! Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να σημαίνει λίγο περισσότερη κούραση, αλλά και πολύ μεγαλύτερη χαρά.

Πώς προέκυψε η επιλογή των κινηματογραφικών ταινιών & ντοκιμαντέρ;
Ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να σκέφτεσαι ως θεατής: τι θα θέλαμε εμείς να δούμε και να ζήσουμε σε ένα φεστιβάλ, ποια διαμάντια θα θέλαμε εμείς να ανακαλύψουμε σε πρώτη, και ίσως μοναδική, προβολή; Από ‘κει αρχίζει ατέλειωτο ψάξιμο, ατέλειωτες προβολές και συζητήσεις. Ήδη αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για το 2ο En Lefko Film Festival!

Τι σημαίνει για εσάς “En Lefko Film Festival”;
Discover Great Films.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR