Quantcast
idee

Dirt’idee #2 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirty_maritini)

 

 1. Το άρωμα Orchid Soleil του Tom Ford

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του διάσημου αρώματος Black Orchid, έρχεται να δώσει το παρόν η νέα καλοκαιρινή, ανάλαφρη εκδοχή του αγαπημένου αρώματος. Το Orchid Soleil έχει λουλουδένιες νότες, που είναι βγαλμένες από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας και μας προτρέπουν σε χίλιες και μία νύχτες.

Οι νότες κορυφής είναι ροζ πιπέρι, νεράντζι και κυπαρίσσι. Οι μεσαίες νότες είναι κόκκινος κρίνος και τουμπερόζα, ενώ οι νότες της βάσης είναι βανίλια, πατσουλί, κάστανο, σαντιγί και ορχιδέα. Πρόκειται για ένα αισθησιακό και εκλεπτυσμένο άρωμα, ιδανικό για μυστηριώδεις γυναίκες, γεμάτες πάθος για τη ζωή.

Το Orchid Soleid είναι διαθέσιμο στο Atticabeauty.gr.

 2. Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Δεν υπάρχει ομορφότερος τρόπος να γιορτάσει κανείς τον ερχομό του Μάη, από το να επισκεφθεί μια έκθεση γεμάτη λουλούδια και φυτά. Έχοντας ανοίξει τις πύλες της από τις 27 Απριλίου, η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαΐου 2017, ενώ το πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμά της, περιλαμβάνει ομιλίες, πολιτιστικά θέματα, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα, χιλιάδες όμορφα φυτά περιμένουν να βρουν τη δική τους γωνιά, ενώ ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι μας συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή τη βεράντα μας, ποια φυτά να επιλέξουμε και με ποιον τρόπο να τα περιποιηθούμε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. Τα mules Xail της καλοκαιρινής συλλογής Pedro Garcia για το ’17

Ο Μεσογειακός ήλιος συναντά το ισπανικό craftmanship και o συνδυασμός των δύο στοιχείων μετουσιώνεται στη νέα, καλοκαιρινή συλλογή του Pedro Garcia για το ’17. Παίρνοντας έμπνευση από τα γραφικά τοπία της ιδιαίτερης πατρίδας του, Alicane, ο Pedro Garcia εφαρμόζει για μία ακόμη φορά τη χαρακτηριστική τεχνική του πειραματισμού και παρουσιάζει μια ανατρεπτική κολεξιόν με παπούτσια, ικανή να αναβαθμίσει κάθε εμφάνιση. Ξεχωρίσαμε αν μη τι άλλο τα σατέν mules Xail στην κουφετί τους απόχρωση και με το απαράμιλλα κομψό τους σχέδιο. Βρες τα εδώ.

4. Η κρέμα ματιών Hydroskin της Darphin

Εάν αυτό που αποζητάς είναι ένα ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα στη στιγμή, τότε η κρέμα ματιών Hydraskin της Darphin, είναι ένα προϊόν ομορφιάς που αξίζει να δοκιμάσεις. Δρα άμεσα στα μάτια και υπόσχεται λαμπερές εμφανίσεις, διορθώνοντας φυσικά οποιοδήποτε σημάδι κούρασης.

5. Η παράσταση «Μητρόπολη» του Αργύρη Πανταζάρα

 

Η «Μητρόπολη» του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας momentum – μετά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2016 – παρουσιάζεται από την 1η Ιουνίου για 10 μόνο παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο. Παράσταση-πραγματεία για τα ανεπιθύμητα νέα μιας μαύρης εποχής και το ανθρώπινο χορικό γύρω απ’ την πτώση και το θαύμα. Μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης. Έννοιες που στην εποχή μας, εν μέσω συρράξεων και βιαιοπραγιών, οδηγούν πλήθος ανθρώπων σε αναζήτηση νέου τόπου, αποκτώντας τρομακτική βαρύτητα.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR