Quantcast

Editors’ Picks: 8 μοναδικές συλλογές επίπλων υψηλής αισθητικής

Έπιπλα, υφάσματα, χρώματα, διαχωρισμός χώρων. Αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του interior design. Σίγουρα όμως εκείνο που κυριαρχεί σε έναν εσωτερικό χώρο, είναι το έπιπλο που τον διακοσμεί. Πρόκειται για τον κυρίαρχο του interior design και της διακόσμησης, έχοντας πάντα γνώμονα την υψηλή αισθητική. Οι παρακάτω εντυπωσιακές σειρές επίπλων συντίθενται από γεωμετρικές γραμμές με έντονα χρώματα ή ακόμη και από ασυνήθιστα υλικά χωρίς χρώμα, και εύκολα τις συγχέει κανείς με έργα τέχνης.

Amuneal
Η Amuneal παρουσίασε το περασμένο έτος μια εκπληκτική σειρά από έπιπλα κουζίνας, κατασκευασμένα από ορείχαλκο. Η εταιρεία από τη Φιλαδέλφεια, ειδικεύεται στις κατασκευές από το συγκεκριμένο υλικό, με έμφαση στις λεπτομέρειες και τα άψογα τελειώματα.

Piece Furniture
Το design studio Craft Combines εξειδικεύεται στο design που συνδυάζεται με τη χειροτεχνία. Για τη σειρά επίπλων Piece Furniture, δημιούργησε ένα σύνθετο πίνακα τέχνης, τα κομμάτια του οποίου μπορούν να σχηματίζουν μοναδικά έπιπλα – έργα τέχνης.

Έπιπλα αποθήκευσης από τον Roberto Giacomucci
Ο σχεδιαστής Roberto Giacomucci επικεντρώθηκε στην τελευταία του συλλογή, στο πολύ χαλαρό και ελεύθερο ύφος του σχεδίου. Τα σχέδιά του συνδυάζουν το μάρμαρο και τα διάτρητα φύλλα από μέταλλο, σχηματίζοντας μια σειρά από αφηρημένα ράφια που μοιάζουν με παιχνιδιάρικες ζωγραφιές.

Opalina
Η γυάλινη συλλογή επίπλων Opalina περιλαμβάνει ένα μπουντουάρ, ένα γραφείο, έναν καθρέφτη, έναν καλόγερο και ένα σκαμνί, σε ημιδιαφανή χρώματα και με στρογγυλεμένες άκρες και μοναδικό design.

DRIFT
Ο Fernando Mastrangelo, παρουσίασε το τελευταίο του project με τίτλο DRIFT στην έκθεση Collective Design στη Νέα Υόρκη. Αποτελούμενο από μια σειρά από γλυπτά και έπιπλα, το project αυτό αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, όπως τα πολλαπλά στρώματα γης του Grand Canyon και την παγωμένη παλέτα χρωμάτων της Παταγονίας.

60 Series
To στούντιο XYZ Integrated Architecture οραματίστηκε και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή από έπιπλα με το όνομα 60 series. Το όνομα δε δόθηκε τυχαία, καθώς παραπέμπει στο ότι κάθε τραπέζι και καρέκλα της συλλογής αυτής έχει κλίση 60 μοίρες στον κάθετο άξονα.

Greatest Hits
Ο σχεδιαστής Tebian αποφάσισε να λανσάρει μια ευρέως διαθέσιμη συλλογή, η οποία αποτελείται από τα αγαπημένα του κομμάτια. Έχοντας εύστοχα ονομαστεί Greatest Hits, η συλλογή αποτελείται από δέκα από τα αγαπημένα του κομμάτια, καθώς και τρία ολοκαίνουργια αντικείμενα σε πλήρεις γεωμετρικές και μινιμαλιστικές γραμμές.

Fragments
Ο Ολλανδός σχεδιαστής Lex Pott ολοκλήρωσε μια συλλογή επίπλων, στην οποία έδωσε τον τίτλο Fragments. Από τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια της είναι τρία τραπέζια αποτελούμενα από κατακερματισμένες πέτρες, σε συνδυασμό με μάρμαρο. Στην πραγματικότητα, κάθε τραπέζι στηρίζεται πάνω σε μία ή παραπάνω βάσεις από μεγάλες μαύρες πέτρες.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR