Quantcast
en lefko film

Το 1ο EN LEFKO FILM FESTIVAL αποτελεί πλέον γεγονός

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφία: Φωτεινή Τσώρη

#athens

Ακούσαμε, διαβάσαμε και τώρα αναμένουμε…

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο πιο μποέμ σημείο της πόλης, στο μοναδικό Noel. Σ’ ένα άκρως μουσικό και κινηματογραφικό κλίμα, παρακολουθήσαμε τις ομιλίες των μελών και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που έρχεται στις οθόνες για να επικοινωνήσει «πολύ» κινηματογράφο και όχι μόνο…

Εκεί λοιπόν που ο κινηματογράφος συναντά την μουσική και πίσω. Εκεί που ποικίλα καλλιτεχνικά πεδία επικοινωνούν και συνομιλούν με το πιο δημιουργικό τρόπο. Εκεί που το 1ο En Lefko Film Festival αποτελεί πλέον γεγονός και προτείνει σε όλους μια διαφορετική κινηματογραφική και μουσική άνοιξη, στην καρδιά της Αθήνας, από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Το 1ο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μια νέα, ανοιξιάτικη, κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Προβάλλοντας ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη και διοργανώνοντας ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες, το φεστιβάλ αποσκοπεί να χαρίσει άπλετες εικόνες και μουσική, οδηγώντας μας ομαλά, αλλά και εντυπωσιακά, προς την πιο καυτή και απρόβλεπτη κινηματογραφική περίοδο της χρονιάς, την καλοκαιρινή.

Ένα ολοκληρωμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που θα εξιτάρει, θα εκπλήξει και συνεπώς θα σε κρατήσει σε εγρήγορση και σε ψυχαγωγία καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τα επιμέρους τμήματα της πρώτης διοργάνωσης να διαρθρώνονται ως εξής:

Under the Radar – Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 5.000€: Ταινίες των μεγάλων δημιουργών του αύριο. Παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτέλεσαν αφορμή για ουσιαστικό διάλογο, ωστόσο δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Αθήνα. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα διαγωνίζονται για το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ, βραβείο που θα αποφασίζεται και θα απονέμεται απευθείας από το κοινό του φεστιβάλ στη νικήτρια ταινία. Το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 ελληνικές ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο.

Red Carpet: Πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται σε αποκλειστική, πρώτη προβολή για τους θεατές του φεστιβάλ.

 On Air – Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 2.000€ από τον En Lefko 87.7: Μουσικά ντοκιμαντέρ που θα μας κάνουν να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε, υπό τους ήχους αγαπημένων καλλιτεχνών. Το ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7, με σκοπό να αναδείξουν το μεγαλύτερο μουσικοκινηματογραφικό αριστούργημα της σεζόν.

Small Screen on Big Screen: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του μια ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και νέων) στην κινηματογραφική οθόνη. Οι τηλεοπτικές εκπλήξεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και τα αριστουργήματα της μικρής οθόνης που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίον διηγούμαστε δημιουργικές ιστορίες, συζητιούνται και προβάλλονται πρώτα εδώ.

Get Creative: Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους και να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας ξεχωριστή.

Αφιερώματα: Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και επετειακές προβολές. Θεματικές επιλογές, διαλεγμένες με αγάπη και πάθος για την έβδομη τέχνη.

Midnight Thrills: Ποπ κορν, αίμα και γέλιο μέχρι δακρύων… Κωμωδία και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο απρόβλεπτες, παρανοϊκές ιστορίες τρέλας και πανικού. Ποιος φοβάται τα μεσάνυχτα!

Από τη Σιένα Μίλερ λοιπόν, και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, κι από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις! Σινεμά, μουσική, απρόβλεπτες δράσεις και parties στην Αθήνα μέχρι το πρωί… Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από μια ανοιξιάτικη γιορτή!

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Facebook event του 1ου En Lefko Film Festival.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR