Quantcast
Dirt’idee

Dirt’idee #1 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirty_maritini)

1. Τα Marmont fringed floral – print leather ankle boots του οίκου Gucci

 

Οι fans του Alessandro Michele πιθανόν να γνωρίζουν πως κάθε μία από τις συλλογές του για τον Gucci, περιλαμβάνει κι ένα print από τα αρχεία του οίκου, επεξεργασμένο από τον ίδιο. Κατασκευασμένες στην Ιταλία, οι μπότες αυτές είναι διακοσμημένες με ένα wild garden pattern, το οποίο είχε αρχικά δημιουργηθεί για την Grace Kelly τη δεκαετία του ’60. Αυτή τη φορά ωστόσο, οι ανθισμένες μαργαρίτες βρίσκονται μπροστά από ένα γαλάζιο φόντο. Όσο για το ίδιο το σχέδιο, υπάρχει στο μπροστινό μέρος του το χαρακτηριστικό fringe, που πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν του οίκου. Και μπορεί το καλοκαίρι να είναι καθ’ οδόν, όμως αυτά τα μποτάκια μοιάζουν σχεδόν απαραίτητα.

click here

2. Η παράσταση Μάκβεθ υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και του Ηλία Βουδούρη, σε σκηνοθεσία του Λορέντσο Μαριάνι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βασισμένη στην ομότιτλη «καταραμένη» τραγωδία του Σαίξπηρ, η σημαντικότερη νεανική όπερα του συνθέτη, μέσα από την έντονα δραματική μουσική της, προσφέρει σπάνια ψυχογραφήματα των βασικών ρόλων. Η υπόθεση αφορά την αναρρίχηση του στρατηγού Μάκβεθ στο θρόνο της Σκωτίας, αφού φονεύσει το βασιλιά Ντάνκαν και το στρατηγό Μπάνκο. Συνεργός και υποκινητής των εγκληματικών ενεργειών είναι η σύζυγος του Μάκβεθ. Στη συνέχεια, εκείνη αυτοκτονεί υπό το βάρος των τύψεων κι εκείνος εκτελείται από τον ευγενή Μακντάφ, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Μάλκολμ, γιου του Ντάνκαν. Στην αξιοπρόσεχτη αυτή παράσταση συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και τα μέλη του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

click here… 

3. H νέα σειρά αρωμάτων της Jo Malone, “The Bloomsbury Set”

“Τhe Bloomsbury Set”, ή αλλιώς “The Bloomsbury group of intellectuals”, ήταν μια κλειστή παρέα από λόγιους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και φιλόσοφους, που ανάμεσά τους βρίσκονταν ο E.M. Forster, ο Duncan Grant, η Virginia και ο Leonard Woolf. Όλοι αυτοί, καθώς και φίλοι και συγγενείς τους, ζούσαν και εργάζονταν κοντά στο Bloomsbury του Λονδίνου στις αρχές του 20ού αιώνα. Αν και οι ίδιοι απέρριπταν την ιδέα ότι αποτελούσαν μια «κλειστή» ομάδα, τους ένωνε η αγάπη τους για τις τέχνες και τα γράμματα, καθώς και οι κοινές αντιλήψεις τους για την ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τη γυναικεία χειραφέτηση, την ειρήνη και την ανοχή στη σεξουαλική διαφορετικότητα. Εμπνευσμένη από το ελεύθερο πνεύμα του κινήματος Bloomsbury, η συλλογή αρωμάτων Jo Malone “The Bloomsbury Set”, αιχμαλωτίζει την μεθυστική ουσία μιας αντισυμβατικής ζωής. Από τον Καπνό & Μανταρίνι, μέχρι τον Μπλε Υάκινθο, το Ουίσκι και Κέδρο, τα Κρίνα του Κήπου και το Δέρμα & Αρτεμισία, τα αρώματα έχουν στόχο να μας ταξιδέψουν στην Αγγλία του ’30, και αν μη τι άλλο το καταφέρνουν καλά.

4. To Laika Bar – Resto

Στον πεζόδρομο της οδού Πέλλης στο Βοτανικό, βρίσκεται μία νέα και απαράμιλλα όμορφη άφιξη στο χώρο της εστίασης. Πρόκειται για το Laika Resto Bar, το οποίο μπορεί να πήρε το όνομά του από το δημοφιλές αδέσποτο της Μόσχας – που επιβαίνοντας στον τεχνητό δορυφόρο Sputnik 2 το 1957, έγινε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί ένα λογοπαίγνιο, που αναφέρεται στην αυθεντική λαϊκότητα της τριγύρω περιοχής. Παρόλα αυτά το Laika έχει ένα συναρπαστικό τρίπτυχο που δύσκολα περνά απαρατήρητο: εξαιρετικό -σχεδόν γκουρμέ- και οικονομικό φαγητό, προσεγμένο deco (εάν παρατηρείς τι υπάρχει στα ράφια ενός μαγαζιού, τότε θα καταλάβεις τι εννοώ) αλλά και ψαγμένη, post punk μουσική. Εάν βρεθεί κανείς στη γύρω περιοχή, τότε αξίζει να το επισκεφθεί και να δοκιμάσει την υπέροχη κρεμμυδόπιτα αλλά και τα μαριναρισμένα πανσετάκια σε γλυκοκαυτερή σος.

click here

5. H καλοκαιρινή συλλογή της ΜΑΑΝ

Με έντονα στοιχεία από την αισθητική του απόηχου των Λονδρέζικων 90s, το νέο ελληνικό islandwear brandΜΑΑΝ, παρουσιάζει μία «ανήσυχη» συλλογή για το καλοκαίρι του 2017. Το Λονδίνο του Damien Hirst, του Jarvis Cocker αλλά και της φωτογράφου Corinne Day που αιχμαλώτισε εμβληματικά με το φακό της την Kate Moss, αποτελούν τη βασική έμπνευση για τη φετινή συλλογή της Μαριλένας Ανδρεάδη, η οποία σπουδάζοντας στο St. Martins του Λονδίνου έζησε την κουλτούρα της πόλης από μέσα. Θέλοντας λοιπόν να εξάγει το ελληνικό καλοκαίρι, και πάντα με μία νοσταλγική επιθυμία για απόδραση στα ελληνικά νησιά, ίδια ακριβώς με αυτή των κοριτσιών και των αγοριών του φημισμένου τραγουδιού των Blur “Girls&Boys” που ακολουθούσαν την καρδιά τους “downtoGreece”, η Μαριλένα Ανδρεάδη προτείνει για φέτος υπέροχα μαγιό αλλά και εντυπωσιακά resortwear κομμάτια, που αξίζει να ανακαλύψεις.

click here

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR