Quantcast
αντιγραφής

Ο Alessandro Michele του Gucci απαντά σε ισχυρισμούς περί αντιγραφής

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, Alessandro Michele, έσπασε πρόσφατα τη σιωπή του σχετικά με ισχυρισμούς  περί αντιγραφής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος Gucci κυκλοφόρησε ένα teaser για την τελευταία καμπάνια, η οποία είχε ως πηγή έμπνευσης τους εξωγήινους. Το γεγονός αυτό οδήγησε το φοιτητή του Central Saint Martins Pierre-Louis Auvray, Pierre-Louis Auvray, στον ισχυρισμό πως η ιδέα της νέας καμπάνιας του διάσημου οίκου είχε κλαπεί μέσα από εικόνες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο Auvray χρησιμοποίησε το Instagram για να κάνει repost τη σχετική ανάρτηση του Gucci με τη λεζάντα «Οι νεαροί δημιουργοί αγωνίζονται ήδη αρκετά, αλλά οι μεγάλες εταιρείες τους κλέβουν χωρίς ντροπή».

Ο Michele μίλησε στο BoF για το θέμα, δηλώνοντας: «Δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά άσχημα. Ο κόσμος δημιουργεί ιστορίες από το τίποτα». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής σημείωσε επίσης ότι έμαθε για το Instagram του Auvray έπειτα από τους ισχυρισμούς και αντικρούει τα λεγόμενά του χαρακτηρίζοντας τις ομοιότητες ως απλά «προφανείς» επιλογές σχεδιασμού κατά τη δημιουργία εξωγήινων.

Ο Michele δήλωσε επίσης τα συναισθήματά του για το Central Saint Martins αλλά και για το Instagram, επισημαίνοντας ότι το ίδρυμα και η πλατφόρμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στρέβλωση της άποψης των νέων σχεδιαστών για τον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/BTJq50rFxnS/?taken-by=pierlouis7

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR