Ο οίκος Balenciaga αντιγράφει την εικονική τσάντα “Frakta” του IKEA

Ο πολυτελής οίκος μόδας Balenciaga σχεδίασε μια μεγάλη μπλε τσάντα tote, που φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με την εικονική τσάντα Frakta της IKEA. Η μόνο διαφορά τους εντοπίζεται στη σημαντικά υψηλότερη τιμή της πρώτης.

Η tote τσάντα Arena του Balenciaga έχει παρομοιαστεί με τις τσάντες αγορών IKEA Frakta, χάρη στην παρόμοια μπλε απόχρωση και τους διπλούς ιμάντες ώμου. Ωστόσο, ο γαλλικός οίκος μόδας έχει κοστολογήσει την πολυτελή τσάντα τους στα £1,705 (περίπου 2.000€), ενώ η Frakta της IKEA κοστίζει μόλις 40 πένες.

Ενώ πολλές εταιρείες θα το αντιμετώπιζαν ως σκάνδαλο αντιγραφής, η IKEA παραμένει με “το κεφάλι ψηλά”- ισχυριζόμενο ότι είναι “εξαιρετικά κολακευμένο” από το σχεδιασμό της Balenciaga. «Είμαστε εξαιρετικά κολακευμένοι για το γεγονός ότι η τσάντα μας αποτελεί έμπνευση για το τελευταίο μοντέλο της Balenciaga», δήλωσε η Stella Monteiro, διευθύντρια πωλήσεων για το IKEA της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

  1. […] το λανσάρισμα της tote τσάντας Arena από τον πολυτελή οίκο Balenciaga που προκάλεσε […]

  2. […] τελευταίο καιρό εξαιτίας της αντιγραφής της από την Balenciaga. Ο σχεδιαστής δήλωσε επίσης ότι χάρηκε πολύ που θα […]

  3. […] από λίγο καιρό, η ετικέτα είχε αντιγράψει την τσάντα FRAKTA της […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE