Παλιό γκαράζ μετατρέπεται σε industrial ισόγεια κατοικία

Όταν ένα παλιό γκαράζ μετατρέπεται σε άνετη και μοντέρνα κατοικία, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η αυστραλιανή αρχιτεκτονική εταιρεία Sam Crawford Architects μεταμόρφωσε το χώρο που κάποτε ήταν ένα εμπορικό γκαράζ ανάμεσα σε κατοικίες, σε ένα φωτεινό και σύγχρονο σπίτι.

Το σπίτι διαθέτει μια παλέτα από μαύρο μέταλλο, ανακυκλωμένο τούβλο, σκυρόδεμα και ξύλο, ενώ η αφθονία του φυσικού φωτός διαχέεται στο σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Δίπλα από το καθιστικό βρίσκεται η κουζίνα, στην οποία κυριαρχούν το ξύλο και τα μαύρα υλικά. Χαρακτηριστικές είναι οι μικρές τρύπες πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας, οι οποίες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρότυπο. Απέναντι από τα ντουλάπια της κουζίνας βρίσκεται ένας ευρύχωρος πάγκος που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομα, πάνω από τον οποίο κρέμονται φωτιστικά μενταγιόν. Τέλος, βαρύνουσα σημασία έχει δοθεί στην πλινθοδομή που βρίσκεται το σαλόνι, υπενθυμίζοντας έτσι με έναν διακριτικό τρόπο την παλιά ιδιότητα του χώρου.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE