Quantcast
sb architects

Μοντερνισμός με θέα το Λας Βέγκας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SB Architects με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συνεργάστηκε με τον Henry Cheng, για να ολοκληρωθεί το πρώτο από τα έξι αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα σπίτια, ως μέρος της ανάπτυξης Ascaya. Το σπίτι μάλιστα βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς McCullough, έξω από το Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Η πρόσβαση γίνεται μέσα από έναν ιδιωτικό δρόμο, ενώ για να φτάσει κανείς στη είσοδο περνά από μια διαδρομή από βότσαλα, που οδηγεί από το γκαράζ στην μπροστινή πόρτα. Στο εσωτερικό, η θέα του σπιτιού είναι το βασικό του στοιχείο. Τα ψηλά ταβάνια που καλύπτονται από ξύλο τραβούν την προσοχή προς τα πάνω και κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγάλος και ευρύχωρος. Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα μοιράζονται τον ίδιο χώρο, ενώ στο σαλόνι δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι.
Στην κουζίνα, μια μεγάλη νησίδα δημιουργεί αρκετό χώρο και παρέχει καθίσματα για έξι άτομα. Παράθυρα βρίσκονται σε κάθε πλευρά του κεντρικού σαλονιού που συνδέεται με την κουζίνα. Το σπίτι διαθέτει επίσης ένα δεύτερο καθιστικό με τζάκι παρόμοιο με το κεντρικό σαλόνι, το οποίο συνδέεται με τον εξωτερικό χώρο. Τέλος, η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει θέα στην κοιλάδα και στην πίσω αυλή και την πισίνα, με την τελευταία να προσφέρει πολλούς χώρους για χαλάρωση στον ήλιο και για να απολαμβάνει κανείς τη θέα.
Φωτογραφίες: Shay Velich
More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR