Quantcast
Πάμπλο Πικάσο

Διάσημα έργα του Πικάσο μετατρέπονται σε υπερρεαλιστικές εικόνες 3D

O καλλιτέχνης Omar Aqil έχει μετατρέψει έξι από τα πιο εμβληματικά έργα ζωγραφικής του Πάμπλο Πικάσο σε μια σειρά από υπερρεαλιστικές εικόνες 3D. Με όνομα “MIMIC“, τα φιλόδοξα έργα βασίζονται σε κομμάτια που δημιούργησε ο Πικάσο το 1928. Αυτά είναι τα εξής: Seated Woman (1930), Visage (1928), Buste de femme dans un fauteuil (1949), Monument to the Spaniard (άγνωστη ημερομηνία), Composition (1946) και το Black Figure (1948).

Ο Aqil χρησιμοποίησε πολλά προγράμματα λογισμικού όπως τα Cinema 4D-Vray, Photoshop, καθώς και Illustrator για να αναπτύξει τις εικόνες. Ως σύνολο, ο καλλιτέχνης ελπίζει να δώσει μια νέα πνοή στις γεωμετρικές φόρμες – σήμα κατατεθέν του Πικάσο – καθώς και να αλλάξει την αντίληψη των θεατών.

«Σε αυτή την οπτική μίμηση έχω δείξει, τον τρόπο που η ικανότητα ανταποκρίνεται, όταν έρχεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα της σκέψης κάποιου και πώς έχουν αλλάξει οι έννοιες των σχημάτων και μορφών και τη δημιουργούν νέες φυσικές ιδιότητες», είπε ο Aqil σε μια δήλωσή του. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να αναδημιουργήσω το έργο του Πάμπλο Πικάσο. Μελετάω τα έργα του από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου. Η αφηρημένη οπτική γλώσσα του ήταν πάντοτε έμπνευση για μένα και έχω βρει νέες μορφές, που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους».

Μπορείτε να βρείτε τα έργα του Omar Aqil στη σελίδα του στο Behance.

More Stories
DSC8077 copy 2 (1)
The C Edition “Cruise” Collection S/S 2024
DIDÉE.GR