Quantcast
πολυτελείς προορισμοί

7 must-see πολυτελείς προορισμοί που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή

Μερικές φορές φαίνεται ότι ο κόσμος δεν θα ξεμείνει ποτέ από πολυτελείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ωστόσο, υπάρχουν πάντοτε τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας πολυτελούς απόδρασης και βέβαια για την επιλογή του προορισμού. Μερικά από αυτά είναι η τοπική κουλτούρα, τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, η κουζίνα, η νυχτερινή ζωή, η πρόσβαση σε ιαματικά λουτρά και άλλες ανέσεις και φυσικά το κλίμα. Όμως οι κλιματικές αλλαγές έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο κάποιους από τους πιο πολυτελείς προορισμούς του κόσμου. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί από αυτούς.

1. Miami Beach
Το μέρος αυτό έχει εμπνεύσει σχεδιαστές μόδας από τον Gianni Versace μέχρι τον Bruce Weber και είναι επίσης μια από τις πιο μεγάλες μητροπόλεις της γης, που θεωρούνται ευάλωτες στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει μια σημαντική άνοδο σε υψηλά επίπεδα παλίρροιας και έναν αριθμό πλημμυρών που έπληξαν την κοινότητα μέσα στο χρόνο, γεγονότα που κάνουν τη ζωή εκεί αφόρητη μερικές φορές.

2. Βενετία
Η Βενετία έχει μια ιστορία αιώνων, ενώ αποτελεί τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό. Όλα αυτά όμως μπορεί να αποτελούν παρελθόν μέσα σε λίγες δεκαετίες. Η πόλη βρίσκεται κατά μήκος μια σειράς από κανάλια και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η πόλη μπορεί να έχει πλημμυρίσει εντελώς μέσα σε 50 χρόνια.

3. Μαλδίβες
Τον περασμένο Αύγουστο, οι Μαλδίβες  χαρακτηρίστηκαν ως το «νέο, αγαπημένο προορισμό των μοντέλων και των σχεδιαστών». Όμως έχουν καταγραφεί ως το έθνος με το χαμηλότερο υψόμετρο σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάνοντας τες την πρώτη χώρα που θα εξαφανιστεί εντελώς με την καταστροφική άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

4. Παραδοσιακή Wine Country της Γαλλίας
Η Rhône Valley είναι το μέρος όπου συλλέγονται μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου καθώς και ένα όμορφο μέρος για να επισκεφθεί κανείς. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν περιορίζονται μόνο σε θάλασσες. Η μετατόπιση στις θερμοκρασίες έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή κρασιού και το online περιοδικό Der Spiegel ανέφερε το 2014 ότι οι τοπικοί παραγωγοί κρασιού έχουν αγωνιστεί για την ευαισθητοποίηση του κόσμου, για την πιθανότητα των καταστροφικών συνεπειών της ανεξέλεγκτης κλιματικής αλλαγής, που θα μπορούσαν να πλήξουν τη γαλλική βιομηχανία οίνου.

5. Ελβετικές Άλπεις
Η περιοχή ήταν ανέκαθεν top προορισμός για σκιέρ στα θέρετρα και τις θρυλικές πλαγιές της, όμως η οροσειρά έχει το χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση άλλους ορεινούς προορισμούς και έτσι είναι πιο ευάλωτο στην αύξηση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, οι ημέρες που πληρούν τους όρους καταλληλότητας για σκι μειώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καθώς η θερμοκρασία γίνεται όλο και θερμότερη.

6. Σεϋχέλλες
Με τοποθεσία ακριβώς έξω από τις ακτές της Αφρικής στον Ινδικό Ωκεανό, οι Σεϋχέλλες είναι γνωστές ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς των διασήμων για το μήνα του μέλιτος, όμως όχι για πολύ ακόμη. Οι Σεϋχέλλες έχουν ήδη βουλιάξει και η ξηρασία έχει οδηγήσει σε προβλήματα με τη διατήρηση της παροχής πόσιμου νερού.

7. Μπανγκόκ
Γνωρίζατε ότι η Μπανγκόκ είναι η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα πόλη του κόσμου; Είναι επίσης μεταξύ των πιο ευάλωτων πόλεων της Ασίας σε κλιματική αλλαγή, χάρη στην παράκτια και τη χαμηλή γεωγραφικά τοποθεσία της. Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αυξηθεί και μπορεί να φθάσουν σε καταστροφικά επίπεδα. Επίσης οι πλημμύρες απειλούν μεγάλο μέρος της πόλης.

Πηγή: W Magazine

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR