Quantcast
Elle

Τουρκία: Περιορισμός κυκλοφορίας στην έκδοση του περιοδικού Elle

Η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle περιόρισε τις πωλήσεις, έπειτα από απόφαση της πρωθυπουργικής επιτροπής. Σύμφωνα με την επιτροπή, η έκδοση αυτού του μήνα περιείχε «άσεμνο περιεχόμενο». Όταν οι κυρώσεις τεθούν σε ισχύ, το περιοδικό μόδας θα πωλείται πλέον μέσα σε ένα φάκελο ή πλαστικό περίβλημα και αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών. Επίσης το περιοδικό θα πρέπει να αναγράφει στο εξώφυλλό του «Επιβλαβές για τους ανηλίκους». Προς το παρόν το εξώφυλλο φέρει μια φωτογραφία του supermodel Rosie Huntington-Whiteley και δεν επιτρέπεται να διαφημίζεται.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν μετά από κάποια άρθρα και φωτογραφίες στο τεύχος Μαρτίου, τα οποία κρίθηκαν επιβλαβή για την ηθική των παιδιών κάτω των 18 ετών. Αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το Πρωθυπουργικό γραφείο για την προστασία των παιδιών από άσεμνες δημοσιεύσεις. Η ανακοίνωση δεν αναφερόταν συγκεκριμένα για το ποιες εικόνες κρίθηκαν ως προσβλητικές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Mehmet Yakup Yilmaz στο Bloomberg, που έγιναν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο εκδότης του περιοδικού Elle στην Τουρκία, Dogan Burda Dergi, δεν έχει λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης. Από τη στιγμή που θα λάβουν κάποια εντολή, θα ασκήσει έφεση, δήλωσε.

Πηγή: BoF

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR