Quantcast

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Παρίσι σύμφωνα με το σύγχρονο lifestyle

Το Apartment XIV είναι ένα παριζιάνικο διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων, που τοποθετείται σε κτίριο 150 ετών, με Haussmannian αρχιτεκτονική. Το νεαρό ζευγάρι που είναι που είναι και η ιδιοκτήτες του, πρόσφατα, αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν το χώρο τους και να τον αναδιαμορφώσουν σύμφωνα με το σύγχρονο lifestyle. Το Studio Razavi Architecture ήταν εκείνο που ανέλαβε αυτή την επικαιροποίηση.

Ξεκινώντας από την κουζίνα, τοποθετήθηκε ένα backsplash με γεωμετρικά μαρμάρινα κομμάτια, τα οποία δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει παζλ από μωσαϊκό. Σημειωτέον, τα συγκεκριμένα κομμάτια ήταν απομεινάρια από το λατομείο μαρμάρου στην Πορτογαλία.

Όσο για τη διάταξη του διαμερίσματος, η κλασική παριζιάνικη δεν λειτουργούσε στο διαμέρισμα. Έτσι, ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να αναδημιουργήσει το χώρο, τοποθετώντας μια κεντρική, γεωμετρική δομή που όχι μόνο προσέθεσε λειτουργικότητα στο διαμέρισμα, αλλά άλλαξε και την εμφάνιση του διαμερίσματος. Η γεωμετρική δομή στο κέντρο του σπιτιού δημιουργεί ξεχωριστούς χώρους όπως επίσης και μια άκρως ενδιαφέρουσα εσωτερική αρχιτεκτονική. Τέλος, πάνω από το μπάνιο δημιουργήθηκε ένα loft για την άνετη φιλοξενία των ξένων.

διαμέρισμα

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR