Εργοστάσιο οπίου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής

Το στούντιο Linehouse στη Σαγκάη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την εταιρεία WeWork με τη δημιουργία ενός διαφορετικού κτιρίου. Το Linehouse έχει μετατρέψει ένα πρώην εργοστάσιο οπίου σε ξενοδοχείο με έργα μεταλλοτεχνίας ζωγραφισμένα σε πράσινο χρώμα και μωσαϊκό σε παστέλ χρώματα. Χτισμένο στην περιοχή Jing’an της Σαγκάης, το 5.500 τετραγωνικών μέτρων WeWork Weihai φιλοξενεί περισσότερα από 1.300 μέλη της WeWork, μία εταιρεία συνεργατών που προσφέρει ενοικιαζόμενους χώρους γραφείων σε σχετικά χαμηλό κόστος, με κοινόχρηστες παροχές για τους εργαζόμενους.

Το τοπικό στούντιο Linehouse ανακαίνισε το ερειπωμένο κτίριο του 20ού αιώνα για να δημιουργήσει ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το οποίο μοιάζει με χώρο που παραπέμπει στην ιστορία ενός καταστήματος οπίου, και στη συνέχεια σε κατοικία ενός καλλιτέχνη. Στο ξενοδοχείο κυριαρχούν τα στοιχεία χάλυβα και μία κεντρική σκάλα σε πράσινο χρώμα, η οποία οδηγεί στους βασικούς χώρους του κτιρίου.

Τα διαμερίσματα έχουν σχήμα πρίσματος και σκάλα από δρύινο ξύλο. Η μία πλευρά του κτιρίου είναι βαμμένη σε αποχρώσεις του μπλε που εναλλάσσονται μέχρι να φτάσουν στη σκάλα, όπου δημιουργούν μια κλίση σε τόνους από φυσικό ξύλο σε μπλε. Τα ντουλάπια είναι καλυμμένα με ταπετσαρίες ζωγραφισμένες στο χέρι – μια αναφορά στο εργοστάσιο οπίου. Το σχήματος U  κτίριο καλύπτει μια αυλή, η οποία δημιουργεί ένα τριώροφο αίθριο που περιβάλλεται από την υπάρχουσα πρόσοψη – που καταλαμβάνεται από έναν χώρο εργασίας με ενιαία διαρρύθμιση και μπαρ.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE