Quantcast
Dimitris The Athens

Ο Dimitris The Athens σε προσκαλεί στο δικό του «Πειρασμό»

Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφία: Αρχείο Φωτογραφιών Dimitris The Athens 

#athens

Τον Dimitris The Athens, κατά κόσμον Δημήτρη Στρατάκη, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ προσωπικά. Κι ίσως αυτό με κάνει τον πιο αντικειμενικό παρουσιαστή του έργου του, αφού η εικόνα που έχω στο μυαλό μου για εκείνον, δεν βασίζεται παρά μόνο σε όσα έχω δει μέσα από τα δικά του μάτια, ξεφυλλίζοντας διαδικτυακά φωτογραφίες του.

Επιβλητικά διακριτικός στην προσωπική του εικόνα και διαμετρικά αντίθετος στο φωτογραφικό του έργο, με μάγεψε με την γλαφυρότητα που «σχολιάζονται» με το φακό του καταστάσεις, σκέψεις, συναισθήματα… «μέτρησα μαζί του τις αντοχές» μου στο οδοιπορικό του στο Camino de Santiago.

Πέρασα από το δάκρυ στο γέλιο και πάλι πίσω, όταν τον ακολούθησα στην Βοσνία με τους Γιατρούς του Κόσμου… Περιπλανήθηκα στις χίλιες και μια νύχτες, με μυρωδιές και χρώματα της Ανατολής… Μάτωσα με τις Μαινάδες του… Λυτρώθηκα στον καναπέ του… Ένιωσα πιο πολύ γυναίκα! Πάντα, όμως, ήθελα κι άλλο… χωρίς ενοχές! Σε πείσμα των λογοκριτών του, λοιπόν, και με την υποστήριξη
των φίλων του, ο Δημήτρης θα μας ανοίξει μια χαραμάδα για τον Παράδεισό του… Ιδωμένο, όπως ο κάθε άνδρας ενδόμυχα ποθεί κι η κάθε γυναίκα ελπίζει… τρυφερά, συμπονετικά, ερωτικά, πρόστυχα!

«ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ», λοιπόν για όλους αυτούς, τους μικρόψυχους ενάρετους, που μιλούν περί ηθικής, χωρίς να έχουν σπουδάσει αμαρτία… Φαντασίωση, ίσως για κάποιους τολμηρότερους…

Πραγματικότητα, για τους ελεύθερους…

«ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ», λοιπόν… «εκεί, που τα πιο ανομολόγητά μου θα συναντήσουν τα πιο απόκρυφα όνειρα σας». Πιο ελεύθερος από ποτέ, σ’ έναν κόσμο ανελεύθερο, με σύμμαχό του ό,τι αγάπησε περισσότερο… το γυναικείο κορμί!

«Η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και δεν επιδέχεται σε καμία περίπτωση ασφυκτικά συστήματα κανόνων.  Η φωτογραφία ως τέχνη δεν έχει ανάγκη περιχαράκωσης πίσω από στεγανά συστήματα κανόνων. Δεν υπάρχουν «συνταγές» ή κεκτημένα. Η αναζήτηση του περιεχομένου είναι ένα βασικό ζητούμενο και ίσως αποτελεί το συστατικό που κάνει τη διαφορά».

Και αυτή η αναζήτηση, που κάνει τη δημιουργική διαδικασία συναρπαστική, απλώνεται και αλληλεπιδρά με τις άλλες τέχνες, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική με όλες τις μορφές πνευματικής καλλιέργειας, που κάνουν το μυαλό μας να λειτουργεί, να ταξιδεύει, να οραματίζεται…

«Ο πειρασμός μοιάζει με κλέφτη διορατικό και με γλώσσα από μέλι, που ενώ κλέβει, σιωπά» – Μ. Αναστασάκος

Το BOOZE σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο «ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ» του Dimitris The Athens στις 17.03.2017, στις 20:00.

Dimitris The AthensFacebook, Facebook event

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR