Quantcast
synthetic

To Synthetic ταξιδεύει για Αθήνα με τους πιο δυνατούς, ηλεκτρονικούς ήχους

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη

Σάββατο 11 Μαρτίου το πρώτο Synthetic Party είναι γεγονός! Η ομάδα μας ενώνει τις δυνάμεις της με τους Runner (Subbed Out) και Black Athena υποδεχόμενη το μεγάλο αστέρι της lo-fi house, Mall Grab. Το φουαγιέ του κινηματογράφου Μικρόκοσμος διαμορφώνεται ανάλογα και ενισχύεται μ’ ένα ηχοσύστημα που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.

To Synthetic είναι ένα project που έχει σκοπό την προώθηση της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη διοργανώσει events σε 10 διαφορετικούς χώρους της πόλης. Σε αυτούς πλαισίωσε πάνω από 25 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Steffi, Kassem Mosse, Objekt, Vakula, Gerd Janson, Helena Hauff, Tama Sumo, Objekt, The Black Madonna και Palms Trax.

Προηγούμενοι καλεσμένοι: Makam, Moomin-live, Miltiades, Simoncino, Snuffo-live, Juan Atkins, Robert Hood, Vakula, Florian Kupfer, Tama Sumo, DVS1, Delano Smith, XDB, Steffi, Borrowed Identity, Kassem Mosse-live, Helena Hauff, Gerd Janson, Legowelt-live, Route 8 (live & DJ set), Palms Trax, Patrice Scott, Οbjekt, Delta Funktionen, Surgeon-live, Cassegrain-live.

*Το κανάλι του Synthetic στο Youtube

Mall Grab
Ο μόλις 22 χρονών Αυστραλός Jordon Alexander, έχει ταρακουνήσει για τα καλά τα νερά στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, παρά τη σχετικά πρόσφατη εμφάνισή του στο προσκήνιο. Από τις αρχές του 2015 έχει ήδη κυκλοφορήσει 9 EPs και 7 remixes σε κάποιες από τις πιο hot δισκογραφικές εταιρείες (Shall Not Fade, 1080p, Unknown To The Unknown, HotHaus Recs). Η απήχηση όλων τους υπήρξε τεράστια. Τα περισσότερα έχουν γίνει ανάρπαστα, με πολλά απ’τα τα βινύλια να πιάνουν ιλιγγιώδεις τιμές στο discogs. Από πέρυσι ‘τρέχει’ και τη δική του δισκογραφική εταιρεία, με την ονομασία ‘Steel City Dance Discs’.

Κύρια στοιχεία στην παραγωγή του είναι η χρήση φωνητικών samples, η περίτεχνη εναλλαγή ήχων και τα old school breakbeats που προσδίδουν μια ρετρό rave αισθητική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κομμάτι του ‘can’t get u outta my mind’, στο οποίο σαμπλάρει την Alicia Keys.

Το τεράστιο αυτό ταλέντο, είναι παράλληλα ένας εξαιρετικός DJ. Το αποδεικνύει το γεμάτο πρόγραμμα της 2ης Ευρωπαϊκής τουρνέ του. Ξεσηκωτικοί ρυθμοί, χορευτικά baselines, ακυκλοφόρητα edits και η αστείρευτη του ενέργεια στο booth τον έχουν κάνει απίστευτα δημοφιλή. Μια ιδέα μπορεί να πάρει κανείς από το πρόσφατο Boiler Room του τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι, που από αρκετούς έχει χαρακτηριστεί (και όχι άδικα) από τα καλύτερα όλων των εποχών. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του Mall Grab στην Ελλάδα!

Artist Links:
Boiler Room / DiscogsFacebook / Resident Advisor / Steel City Dance Discs

Runner (Subbed Out)
Connecting the dots, ο Runner προωθεί περισσότερο από ποτέ την συνέχεια του low end ήχου που έρχεται από το παρελθόν και κοιτάει μπροστά, going back to go forward μέσα από το Subbed Out radio show, τις one-off βραδιές, την σύνδεση με την οικογένεια του Dimensions Festival και τα launch parties της Αθήνας και την εκπροσώπηση της Swamp81 στην Ελλάδα. Φανατικός παίκτης και συλλέκτης, μέρος του Paranoise Radio roster εδώ και 6+ χρόνια, βρίσκεται στις αρχές του 2017 ανάμεσα σε πολλαπλά projects, bringing people & sounds together, όπως το Dimensions Launch στην Αθήνα κ.ά. Έρχονται και άλλες ανακοινώσεις και θυμόμαστε πάντα ότι there is no such thing as information overload, only filter failure.

Black Athena
Οι Black Athena είναι οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στο χρόνο. Έχοντας σαν αφετηρία το «The F0nk» πηδούν από πλανήτη σε πλανήτη κηρύττοντας το ευαγγέλιο της μουσικής τους, με τη βοήθεια ενός ασημένιου τουρμποκίνητου SL1200MK2. Φανταστείτε τον J Dilla, τον Moodymann και τον Matt ‘Jam’ Lamont εγκλωβισμένους σε ένα ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στη Φωκίωνος Νέγρη. Αυτός είναι ο ήχος των Black Athena το 2020. Οι Black Athena είναι πλάσματα της νύχτας, ζουν στα FM του Αθήνα 9.84 κάθε Σάββατο και Κυριακή 10 με 12 το βράδυ και σε μερικά από τα καλύτερα bars και clubs της αρχαίας πόλης.

Thomas Numan
Ο Thomas Numan είναι ο εμπνευστής και resident disc jockey του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την ‘καλή πλευρά του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του για περίπου 15 έτη και επιμένει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει και πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Surgeon, The Black Madonna, Objekt, Helena Hauff, Gerd Janson και Palms Trax μεταξύ πολλών ακόμη.

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook event.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR