Quantcast
Half Life

Half Life: Το 5λεπτο φιλμ σκηνοθεσίας Νικόλα Πουρλιάρου

Το Half Life πραγματεύεται τη ζωή στην Αθήνα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, με έναν άνδρα να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποφασίζοντας να «χαρίσει» τη μισή του ζωή, προκειμένου να επιβιώσει.

O Χάρης, ένας άνδρας τριάντα και κάτι που ζει στην Αθήνα του σήμερα, βρίσκεται σε απόγνωση. Δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, του έχουν κόψει το νερό και μόλις έχει φάει τα τελευταία τρόφιμα που διέθετε στο διαμέρισμά του. Είναι σε αδιέξοδο και αποφασίζει να κάνει κάτι επικίνδυνο. «Χαρίζει» τη μισή του ζωή, προκειμένου να επιβιώσει στην Αθήνα της κρίσης. Κάπως έτσι εκτυλίσσεται η πλοκή της 5 λεπτης ταινίας με τίτλο “Half Life” του σκηνοθέτη Νικόλα Πουρλιάρου.

Το φιλμ μετά την πορεία του σε 24 διεθνή φεστιβάλ (με τελευταία συμμετοχή στο Hellas Filmbox στο Βερολίνο) και αφού προβλήθηκε σε δυο διεθνή ιατρικά συνέδρια στην Ισπανία και αποτέλεσε αντικείμενο πανεπιστημιακής εργασίας στο πανεπιστήμιο της Κατάνια για την αποτύπωση της ελληνικής κρίσης μέσα από το σινεμά, σταδιοδρομεί στη διαδικτυακή τηλεόραση της Νορβηγίας.

Συγκεκριμένα έχει ανεβεί στο web tv της μεγαλύτερης νορβηγικής εφημερίδας με τίτλο Aftenposten και θα προβάλλεται εκεί τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ταινία, μπορούν να μπουν απευθείας στην Aftenposten.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR