Τα σχέδια για το Mountain View Campus της Google εντυπωσιάζουν

Ήταν το 2015, όταν η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά το όραμά της για το Mountain View Campus. Στην πορεία πολλά ήταν τα θέματα που την οδήγησαν να αναβάλει τον προγραμματισμό του έργου. Τον περασμένο Ιούλιο όμως, ίσως να λύθηκε το μεγαλύτερο από αυτά τα θέματα. Η ανταλλαγή μεριδίων γης που αντάλλαξαν η Google με το LinkedIn, έδωσε στον κολοσσό αυτό που χρειαζόταν: την απαραίτητη έκταση στα περίχωρα των ήδη υπαρχόντων κτιρίων για την οικοδόμηση του Mountain View Campus.

Πρόκειται για ένα έργο που θα χρειαστεί εργασία 30 μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί. Το design του θυμίζει μια μεγάλη τέντα που – με τα κατάλληλα στηρίγματα – θα δίνει την αίσθηση ότι φτιάχτηκε μόλις χθες. Άλλωστε η Google φημίζεται για την άνεση των χώρων όπου στεγάζεται. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν εστιατόρια και μαγαζιά, με μια μεγάλη πλατεία και αρκετούς ανοιχτούς χώρους να συμπληρώνουν τον εσωτερικό χώρο. Στο δεύτερο όροφο θα βρίσκονται τα γραφεία των εργαζόμενων της Google. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της, τα γραφεία αυτά θα είναι άνετα και ευπροσάρμοστα. Στον εξωτερικό χώρο θα δεσπόζουν φυσικά πάρκα και χώροι αναψυχής μαζί με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Το μεγαλύτερο τμήμα του campus θα είναι ανοιχτό προς το κοινό από την αυγή μέχρι και τη δύση του ηλίου.

h/t: 9to5Google

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE