Πολυαισθητηριακό yoga studio στεγάζεται σε αποθήκη στο Σίδνεϊ

Η ποικιλία των χώρων που υπάρχουν σε αυτό το στούντιο yoga στο Σίδνεϊ, προσφέρει στους επισκέπτες μια διαφορετική αισθητική εμπειρία. Το στούντιο Humming Puppy, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα Karen Abernethy, χωρίζεται στους δύο ορόφους ενός βιομηχανικού κτιρίου στο προάστιο Redfern. Η Karen ήθελε ο χώρος να προσφέρει ξεχωριστή αίσθηση για εκείνους που το έβλεπαν από το δρόμο. Έτσι, δημιούργησε μια σειρά διακριτών χώρων, που θα μπορούσαν από κοινού να προσφέρουν μια «μοναδική εμπειρία».

Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα κλιμακοστάσιο, που είναι σκόπιμα ουδέτερο για να επιτρέπει στιγμές ηρεμίας και ένα διαχωρισμό πριν από την είσοδό τους στο κτίριο. Στη συνέχεια, προχωρώντας στον κύριο χώρο, υπάρχουν αποδυτήρια με ντουλάπια και ένα σαλόνι. Οι δύο αυτές ζώνες χωρίζονται από μια γωνιακή οθόνη, με επένδυση από ένα διχρωικό φίλτρο, το οποίο φαίνεται να λαμπυρίζει και να αλλάζει χρώμα, όσο ο επισκέπτης κινείται στο χώρο. Ένας λευκός τοίχος στο πίσω μέρος του σαλονιού οδηγεί μέσα στην περιοχή Shala, το χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων yoga. Εδώ, το μαύρο κόντρα πλακέ δάπεδο και τα μαύρα πάνελ οροφής, προορίζονται να απορροφούν το φως και τον ήχο για να ενισχύουν το βουητό της yoga για το οποίο είναι γνωστό το στούντιο.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE