Quantcast
Μαδρίτη

Εικαστικό ταξίδι στο παρελθόν σε ξενοδοχείο στη Μαδρίτη

Ο Ισπανός σχεδιαστής Jaime Hayón αποσκοπούσε να φιλοξενεί επισκέπτες στο ξενοδοχείο του στη Μαδρίτη για ένα «εικαστικό ταξίδι μέσα από το παρελθόν της Ισπανίας». Αποφάσισε λοιπόν, να συνδυάσει αραβικές και  μαυριτανικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου με την ταυτόχρονη υπογραφή της παιχνιδιάρικης αισθητικής του.

Το ξενοδοχείο Barceló Torre de Madrid στεγάζεται μέσα σε ένα κτίριο του 1957 στην ομώνυμη ισπανική πόλη. Ο Hayón ήθελε να δείξει την ποικιλομορφία και τον πλούτο της πόλης μέσω του σχεδιασμού του ξενοδοχείου, με μεικτά, παραδοσιακά, αρχιτεκτονικά στοιχεία, μοναδικά χρώματα, φανταστική γλυπτική και κομμάτια ιδιαίτερης τέχνης. Μάλιστα, όταν μπαίνουν στο λόμπι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες αντικρίζουν ένα τεράστιο γλυπτό μιας ριγέ αρκούδας, που φορά ένα καπέλο από ορείχαλκο και παραπέμπει στο οικόσημο της Μαδρίτης.

Πολλά από τα έπιπλα και τα φωτιστικά που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο, προέρχονται από συνεργασίες του Hayón με τους  Fritz Hansen, & Tradition, Gubi, Arflex, Cassina και BD Barcelona. Στο μπαρ, μια σειρά από παράθυρα σε σχήμα τόξου προσφέρουν θέα στην πόλη, ενώ τα – βαμμένα χρυσά – κεραμικά κρέμονται από το ταβάνι. Τα υπνοδωμάτια επωφελούνται από άπλετο φυσικό φως και διαθέτουν τραπέζι, καρέκλες και πίνακες. Οι καμπύλες του καναπέ και οι καρέκλες, ο διακριτικός φωτισμός, η πολυτέλεια των χρωμάτων, η εξυπνάδα και το χιούμορ στις διακοσμητικές λεπτομέρειες και γενικά όλη η εφευρετικότητα αποτελούν σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου. Ο Hayón έχει τοποθετήσει μια σειρά από μικρά γλυπτά, μάσκες και έργα τέχνης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR